8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Pieton accidentat mortal la Cetate

Dolj: Pieton accidentat mortal la Cetate

Un bărbat din Cetate a fost accidentat mortal aseară după ce a traversat strada printr-un loc nepermis, informează IPJ Dolj într-un comunicat. În jurul orei 18.00, pe DN 56A, în comuna Cetate, Gheorghe V., de 53 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism l-a accidentat mortal pe Vasile S., 75 ani, tot din Cetate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul din Calafat unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au întocmit în cauză dosar penal pentru ucidere din culpă. În aceeaşi seară, la ora 20.00, pe DJ 561, în afara localităţii Cerăt, Ion B., de 59 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism l-a acroşat cu oglinda laterală dreapta pe Aurel M., de 46 ani, din Giurgiţa care circula pe partea stânga a carosabilului. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul care nu a indicat prezenţa alcoolului, iar pietonul a avut o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit şi în această cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS