21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

Vâlcea: Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Vâlcea au efectuat, în această dimineaţă, trei percheziţii, într-un dosar penal de evaziune fiscală. Doi administratori ai unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate în domeniul operaţiunilor cu deşeuri feroase şi neferoase, sunt suspectaţi că ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 7.500.000 de lei.
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor – I.P.J. Vâlcea, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 3 percheziţii în judeţele Vâlcea şi Bihor.
A fost vizată activitatea unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate livrarea de mărfuri şi prestarea unor servicii în domeniul colectării de deşeuri de materiale feroase şi neferoase.
În cauză, se efectuează cercetări faţă de două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Cei doi sunt suspectaţi că, în calitate de reprezentanţi ai societăţii comerciale, în perioada 2010 – februarie 2012, ar fi creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 7.500.000 de lei, prin neînregistrarea operaţiunilor în actele contabile şi pentru nedepunerea declaraţiilor fiscale organelor abilitate.
De asemenea, reprezentanţii societăţii ar fi ridicat din conturi bancare peste 9.000.000 de lei, folosindu-se de borderouri fictive.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS