10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele PSD Slatina, urmărit penal pentru cinci infracţiuni

Preşedintele PSD Slatina, urmărit penal pentru cinci infracţiuni

Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu (foto), care a provocat un accident soldat cu decesul unei persoane, este urmărit penal pentru cinci infracţiuni, între care ucidere din culpă, în acest caz fiind cercetat şi un medic de la Spitalul Judeţean, care ar fi încercat să falsifice probele pentru alcoolemie.

Parchetul Judecătoriei Slatina a anunţat ieri că procurorii au început urmărirea penală în cazul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea şi refuzul, împotrivirea ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau stabilirea alcoolemiei.
Conform sursei citate, în acest caz este urmărit penal şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea şi favorizarea infractorului. Dosarul este anchetat de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Slatina. Marius Oprescu este şi preşedinte al PSD Slatina.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost implicat, pe 3 octombrie, într-un accident rutier în localitatea Piatra-Olt, unde maşina pe care o conducea, o Toyota Hilux aparţinând CJ, a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane – un bărbat de 34 de ani, două femei şi un copil de 13 ani.
În urma impactului, bărbatul aflat în căruţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marţi, 22 octombrie. De asemenea, în accident a fost rănită altă persoană din căruţă.

Spitalul de Urgenţă
din Slatina nu ar fi fost respectat protocolul

Avocatul familiei bărbatului decedat declara miercuri că se încearcă muşamalizarea acestui caz, în condiţiile în care Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a fost dus
Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul în acest caz.
„Nu s-a respectat protocolul recoltării probelor de sânge. Învinuitul a fost băgat în camera de gardă, iar probele au fost recoltate acolo. S-a făcut investigarea în trei minute, iar noi credem că este imposibil. Noi ştim că se fac investigaţii, manevre cu privire la reflexe şi apoi probe, lucru care nu se făcea în trei minute. S-a depus o cerere de recuzare a medicului de serviciu, pe motive politice“, a declarat Cristian Necula, avocatul familiei decedatului. Avocatul a mai spus că „se analizează şi sângele“, fiind trimise probe la Bucureşti: „Au fost sigilate, vedem la «Mina Minovici»“.
Pe de altă parte, medicul legist trimis de Parchet să ancheteze acest caz susţinea că ar fi fost ameninţat de două persoane din conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina.
Managerul Spitalului din Slatina recunoaşte că s-a întâlnit cu medicul legist, dar neagă că l-ar fi ameninţat pe acesta.
„Pe mine ca manager şi pe directorul medical ne-a dat afară. Evident că i-am pus problema de ce a convocat o doctoriţă la acea oră. Au fost câteva discuţii în contradictoriu, dânsul a mai sunat la procuror, la 112, nu ştiu. Când noi am ieşit, ne-am întâlnit cu domnii de la poliţie, cărora le-am spus acelaşi lucru. Din punctul meu de vedere, este un abuz că a sunat, oricum discuţiile la 112, se înregistrează. Înainte a sunat la altă persoană şi la un procuror“, a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.
Parchetul Judecătoriei Slatina preciza, miercuri, într-un comunicat, că „acuzaţiile pe care le aduce medicul legist Sorin Lesnic, referitoare la anumite presiuni care au fost făcute la adresa sa în acest dosar, nu au putut fi dovedite“.

Toyota Hilux, achiziţionată de CJ Olt printr-un program european, maşina de zi cu zi a preşedintelui PSD Slatina

Maşina pe care o conducea Marius Oprescu a fost achiziţionată de CJ Olt, în mai 2012, printr-un program european, pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Atunci au fost cumpărate două maşini de teren Toyota Hilux, una albă şi alta neagră. La ISU Olt, a fost repartizată o singură maşină, în decembrie 2012 – cea albă, iar cea neagră a rămas în folosinţa vicepreşedintelui CJ Olt.
„Această maşină a venit la pachet cu alta printr-un program european, alături de alte maşini pentru ISU Olt. Dar era maşina mea de zi cu zi, eram într-o maşină proprietate a Consiliului Judeţean, repartizată mie, de serviciu“, a mai declarat Marius Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS