24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIntersecţiile de coşmar ale Craiovei

Intersecţiile de coşmar ale Craiovei

Sensul giratoriu amplasat provizoriu la intersecţia străzilor Caracal şi Henry Ford cu bulevardul Decebal şi intersecţia de la Piaţa Chiriac sunt două dintre punctele fierbinţi ale traficului rutier din Craiova. Nu e zi în care aici să nu se formeze cozi de maşini, în orele de vâf şoferii fiind nevoiţi să aştepte zeci de minute până să treacă de aceste intersecţii.

Sensul giratoriu de pe strada Caracal a intrat în peisajul rutier pe 2 octombrie, în speranţa fluidizării circulaţiei în zonă, însă şoferii nu par prea încântaţi de modul în care se circulă. „Parcă era mai bine când funcţionau semafoarele. Aşteptai puţin, dar se circula mult mai lejer. Erau momente în care, venind dinspre Bănie, puteai prinde de două ori culoarea roşie a semaforului dacă voiai să faci stânga pe bulevardul Decebal, dar treceai totuşi fără probleme. Acum, pe lângă faptul că stai mult până intri în intersecţie, când ajungi să traversezi linia de tramvai te trezeşti şi cu cei care vin de pe strada Henry Ford şi vor să intre pe Decebal. Şi mai este acum şi problema cu pietonii, pentru că giratoriul este înconjurat de treceri pentru pietoni şi te trezeşti cu ei în faţă. Eu trec zilnic pe aici“, afirmă Florin Sandu, un taximetrist. Aceeaşi problemă o au şi şoferii care vin dinspre Ford şi vor să traverseze intersecţia. „Am stat mai mult de zece minute până să ajung în intersecţie. Şi asta pentru că, la un moment dat, nu am mai rezistat şi am forţat intrarea în giratoriu. Nu cred că acest giratoriu este o soluţie bună pentru intersecţia asta. Tot mai bune erau semafoarele“, susţine alt şofer.
Părerea Poliţiei Rutiere este însă alta. Şeful Biroului Rutier Craiova, comisar-şef Emil Zuican, a precizat pentru GdS că sensul giratoriu amenajat privizoriu la intersecţia străzilor Caracal şi Henry Ford cu bulevardul Decebal „a fost cea mai bună soluţie găsită în acest moment, pentru a le oferi şi celor care vin cu autoturismele în Târgul Municipal o posibilitate de a ieşi de aici“. „Pentru cei din târg, era mult mai greu să iasă dacă nu era giratoriul. În plus, acum se aglomerează şi din cauza lucrărilor din zonă, de la linia de tramvai. Şi se aglomerează doar la anumite intervale orare, când intră şi ies de la muncă cei care lucrează la Ford“, a afirmat comisar-şef Emil Zuican.

Soluţia unui trafic lejer la Piaţa Chiriac: un sens giratoriu

O situaţie similară se întâlneşte şi în zona Pieţei Chiriac, la intersecţia străzilor Caracal cu Gheorghe Chiţu. Pentru că prioritate au cei care vin de pe strada Gheorghe Chiţu, pe Caracal, în dreptul Pieţei Chiriac, se formează mereu cozi de maşini. Traficul se desfăşoară cu greutate şi din cauza comerciaţilor şi clienţilor care vin în piaţă, Poliţia Rutieră considerând că în momentul în care comercianţii de aici se vor muta în Târgul Municipal, circulaţia în zonă se va fluidiza. „La Piaţa Chiriac se întâmplă să se aglomereze traficul şi din cauza comercianţilor care vin să-şi vândă marfa acolo. Vin cu autovehicule mari şi blochează circulaţia. Când se vor muta în partea cealaltă (în târgul de pe Caracal, n.r.) cred că se vor simplifica lucrurile“, a explicat şeful Biroului Rutier Craiova.
Comisarul-şef Emil Zuican a mai precizat că în intersecţia de la Piaţa Chiriac se va amenaja până la urmă un sens giratoriu: „Am discutat cu municipalitatea şi s-a propus amplasarea unui giratoriu la Chiriac. Cred că este cea mai bună soluţie, mai bună decât cea cu semafoarele. Să vedem ce se va realiza, ştiu că se face un studiu de fezabilitate privind acest giratoriu“. Şeful Biroului Rutier Craiova a ţinut să menţioneze că mai există şi alte intersecţii în Craiova cu un volum mare de trafic, dând ca exemplu intersecţiile Calea Bucureşti cu Carol, Bariera Vâlcii cu bulevardul Dacia şi strada Iancu Jianu cu bulevardul Titulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS