11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMihai Popa a luat din nou argint la Informatică

Mihai Popa a luat din nou argint la Informatică

Încă o performanţă pentru învăţământul preuniversitar craiovean. Absolventul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, Mihai Popa (foto), a obţinut Medalia de Argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în intervalul 13 – 18 octombrie, în Croaţia (Primošten). Nu este singurul premiu obţinut de România. Lotul de informatică a reuşit să obţină o medalie de aur şi două medalii de bronz. Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga“ din Timişoara, în timp ce medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a, de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Bucureşti).
Trei dintre cei patru elevi ai lotului care s-a deplasat în Croaţia au reuşit, în 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa – medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu – medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.
La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, elevii români revin în ţară sâmbătă, 19 octombrie, la ora 23.45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS