5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetat în libertate pentru dare de mită

Cercetat în libertate pentru dare de mită

Bărbatul din Calafat care a încercat să mituiască un agent de poliţie de la Radovan va fi cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită în stare de libertate. Aceasta este decizia luată de Curtea de Apel Craiova, care a admis recursul formulat de inculpat împotiva mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Dolj.
Joi, pe 10 octombrie, ofiţerii Serviciului Anticorupţie l-au prins în flagrant pe Zamfir Curte, de 42 de ani, din Calafat, care încerca să mituiască cu 120 de euro pe agentul Alin Alexie de la Postul de Poliţie Radovan. Poliţistul îşi anunţase superiorii cu o zi înainte despre faptul că un şofer a încercat să-l mituiască. Zamfir Curte a rămas fără permisul de conducere miercuri, acesta fiind sancţionat de poliţiştii din Radovan pentru că trecuse pe culoarea roşie a unui semafor montat pe DN 56, în zona unor lucrări. Joi dimineaţă, bărbatul s-a prezentat la Postul de Poliţie din Radovan şi i-a pus pe birou agentului Alin Alexie 120 de euro, sumă de bani în schimbul căreia spera să-şi recapete permisul de conducere. Zamfir Curte a fost prins în flagrant imediat după ce i-a oferit mita agentului şi a susţinut în faţa procurorului de caz că, de fapt, încerca să plătească o amendă. Nu a ştiut că discuţia dintre el şi agentul Alexie fusese înregistrată şi nu a putut să explice de ce încerca să plătească o amendă direct la poliţie, în euro. După prinderea în flagrant, bărbatul a fost dus la audieri, iar procurorii au hotărât să-l reţină pentru 24 de ore. O zi mai târziu, vineri, Zamfir Curte a fost arestat preventiv pe o perioadă de 20 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Dolj.   
Zamfir Curte a făcut însă recurs, iar judecătorii Curţii de Apel Craiova au anulat mandatul de arestare şi au dispus ca acesta să nu părăsească localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS