14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii, între cinematograf şi filmul văzut acasă

Tinerii, între cinematograf şi filmul văzut acasă

Mai merg tinerii din ziua de astăzi la cinematograf sau preferă să vadă filmele din fotoliul de acasă? Ca să aflăm părerile noii generaţii în materie de film, am străbătut pas cu pas centrul Băniei.

Acum, când tehnologia evoluează din ce în ce mai mult, iar tinerii mai comozi preferă să vadă filmele din fotoliul de acasă, sălile cinematografelor din Craiova încă se mai bucură de prezenţa noii generaţii, dornică să vizioneze un film în adevăratul sens al cuvântului.
Ioana Paraschiv merge la cinematograf şi preferă filmele educative: „Merg la cinema şi chiar des. Ultima dată am fost cu mama şi am văzut un film educativ. Mă uit la toate genurile de filme. Nu am preferinţe la care dintre cinematografele din oraş să merg, mă duc şi la Patria, şi la Modern“. O altă tânără preferă filmele romantice: „Merg la cinematograf în special pentru filmele romantice, care îmi plac cel mai mult. Preţul unui bilet este convenabil şi nu văd de ce nu aş merge să vizionez un film la cinema, dar în zilele ploioase prefer totuşi să rămân acasă“, spune Corina Oprea.
Preţul biletului la un film difuzat în cinematografele din Craiova pare să nu reprezinte un impediment pentru tineri. „Chiar miercurea trecută am fost la film şi merg destul de des. Atmosfera din sală este ok şi preţul biletului chiar nu este un impediment pentru tineri, mai ales de când există Orange Film“, spune în grabă Diana Găină. De aceeaşi părere este şi Ana Ţurcanu, care crede că orice tânăr îşi poate permite să vadă un film în cinematograf: „Îmi place mult să merg la cinema. Ultima dată am văzut «Fast and furious 6», un film de acţiune foarte frumos, dar în general prefer filmele istorice. Cred că preţul biletului nu este mare pentru nimeni şi orice student sau elev îşi poate permite să meargă cel puţin o dată pe săptămână la cinema“. Pentru Patricia Lupulescu, vizionarea unui film la cinematograf este un mod de relaxare şi de petrecere a timpului liber în compania prietenilor: „Da, merg la film şi chiar dacă în ultima vreme nu prea am avut timp de aşa ceva, îmi place să văd un film la cinematograf. Mi se pare că atmosfera este altfel la cinema şi chiar este o idee bună să merg cu prietenii, astfel îmi petrec timpul în mod plăcut“.

Tinerii care văd filmele acasă

Andrei Ionescu este unul dintre tinerii care aleg să vadă un film acasă, în defavoarea cinematografului: „Nu merg la film la cinematograf. Internetul este mult mai practic, aşa că pot să stau acasă, pe canapea, să mănânc popcorn, care de altfel este şi mai ieftin la un magazin din cartier decât de la cinema“. Chiar dacă este de părere că preţul unui bilet la cinematograf nu este inaccesibil, Iuliana Popa preferă totuşi să vadă filmele acasă: „Merg numai cu prietenii la cinematograf, dar în majoritatea timpului prefer să văd liniştită un film bun acasă, chiar dacă preţul biletului nu este un impediment“. Lipsa timpului şi comoditatea sunt factorii care o influenţează şi pe Mădălina Mititelu să nu meargă la film: „Merg rar la cinematograf pentru că timpul nu-mi permite. Îmi place mai mult să văd filmele acasă, mi se pare mai comod. Preţul biletului cred că este în funcţie de film, adică cu cât filmul este mai bun, cu atât preţul biletului este mai mare. Filmele bune chiar merită mai mulţi bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS