12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSăptămâna luptei împotriva traficului de persoane, marcată în Oltenia

Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane, marcată în Oltenia

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează în această săptămână o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie, incluse într-o campanie de informare intitulată „Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”. Potrivit organizatorilor, campania este orientată pe caracteristicile a trei grupuri ţintă, respectiv prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale în cazul tinerilor şi adolescenţilor, prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă în cazul adulţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi prevenirea traficului de persoane în general, pentru publicul larg.

În perioada 14 – 18 octombrie vor fi organizate flash-mob-uri şi diverse activităţi în spaţiul public la nivel regional, prin Centrele Regionale ale ANITP din judeţele Dolj, Gorj, Iaşi, Vaslui, Prahova, Braşov, Cluj şi Mureş, precum şi acţiuni de informare şi promovare a mesajului antitrafic cuprinse în planuri de acţiune regionale la nivelul celor 15 Centre Regionale ale ANITP.

La nivelul Centrului Regional Craiova se vor desfăşura activităţi de prevenire la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, Colegiul Tehnic Energetic din Craiova şi în centre de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

De asemenea, pe 18 octombrie vor avea loc evenimente de tip flash-mob organizate în spaţiu public în Piaţa „Mihai Viteazu” din Craiova, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” şi pe esplanada din faţa Gării din Bănie. Evenimente de acest gen vor mai avea loc şi în unele unităţi şcolare din judeţul Dolj. În Gorj vor avea loc evenimente de tip flash-mob organizate în spaţiu public în colaborare cu partenerii instituţionali şi ONG-uri, iar în judeţele Mehedinţi şi Olt vor fi desfăşurate activităţi de informare şi diseminare de materiale informative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS