24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Zi de sărbătoare la Leu

Dolj: Zi de sărbătoare la Leu

Comuna doljeană Leu a fost azi în sărbătoare. A zecea ediție a Festivalului Viei și Vinului s-a transformat într-un spectacol folcloric pe cinste, la care au participat nume sonore ale muzicii populare românești. De la invitaţii care au ținut capul de afiș al evenimentului, Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, până la Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristi Bănăţeanu, Ionel Bobocel, Nelu Biţînă, Puiu Iliescu și ansamblul folcloric Leoveanca, reprezentantul de seamă al comunei.

Peste o mie de localnici din Leu și Zănoaga au participat la sărbătoarea comunei, care a avut printre altele un loc de joacă pentru copii  dar și nelipsitele corturi unde se puteau servi tot felul de bunătăți la grătar și bere din belșug.

Constantin Buică, pe care cei din Leu îl cunosc mai bine cu numele de “Oiță“, a participat și el la evenimentul de ieri, prezentându-și cu această ocazie “colecția“ de dovleci uriași cu care este recunoscut în tot județul. Mai multe amănunte puteți citi în ediția de mâine a Gazetei de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS