11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSimulare de accident pe trecerea de pietoni

Simulare de accident pe trecerea de pietoni

Un tânăr pieton a fost accidentat de un Audi care nu i-a acordat prioritate de trecere, vineri, în jurul orei 11.00, în timp ce încerca să traverseze bulevardul 1 Mai, din Craiova, pe trecerea de pietoni din zona Facultății de Medicină. Victima accidentului a primit primele îngrijiri de la mai mulți voluntari ai Crucii Roșii – Filiala Dolj care treceau prin zonă, aceştia fiind şi cei care au sunat la 112 şi au chemat o ambulanţă şi un echipaj al poliţiştilor de la Rutieră.
Nu a fost vorba însă de un accident adevărat, ci de o simulare făcută de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Poliţiştii doljeni au precizat că exerciţiul făcut vineri pe bulevardul 1 Mai a avut scopul de a-i face pe şoferi şi pietoni să fie mai atenţi, dar şi de a scădea numărul accidentelor de circulaţie.  
Tot în cadrul activităților de vineri, oamenii legii au plimbat cu o platformă pe principalele bulevarde din municipiul Craiova o mașină avariată în urma unui accident de circulație. „Prin aceste activități am încercat să-i sensibilizăm pe toți participanții la traficul rutier faţă de consecințele încălcărilor legislației privind circulația pe drumurile publice. Reducerea numărului accidentelor a fost şi este o prioritate pentru noi, motiv pentru care în fiecare zi sunt executate acțiuni preventive“, a declarat comisar-șef Marius Stamin, ofiţer al Serviciului Rutier Dolj.
De la începutul acestui an și până pe 3 octombrie, în județul Dolj s-au produs 198 de accidente grave, în care și-au pierdut viața 39 de persoane, 185 au fost rănite grav și alte 76 au fost rănite ușor. Principala cauză a producerii accidentelor de circulaţie în Dolj a fost, în acest an, traversarea neregulamentară a pietonilor, locurile doi şi trei fiind ocupate de viteza excesivă, respectiv neacordarea de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS