12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maria Ciobanu, Dolănescu şi Niculina Stoican, la Ziua Comunei Leu
Comuna Leu va fi, sâmbătă, 6 octombrie, în sărbătoare. Primăria le-a pregătit locuitorilor un spectacol de muzică populară la care vor participa unele dintre cele mai mari nume ale genului, la Grădina de Vară, începând cu ora 13.00. Invitaţii de marcă sunt Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristi Bănăţeanu, Ionel Bobocel, Nelu Biţînă şi Puiu Iliescu.
Click News

Restricţii de circulaţie în zona Spitalului nr. 2
Primăria Craiova a anunţat instituirea unor restricţii de circulaţie, în perioada 4-7 octombrie, între orele 10.00 – 15.00, la intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu străzile Amaradia şi Constantin Brâncuşi, zona Spitalului nr. 2, pentru executarea lucrărilor de reabilitare la calea de rulare pentru tramvaie. Prin instituirea acestor restricţii temporare de circulaţie, vehiculele care ajung în această intersecţie nu vor putea să traverseze liniile de tramvai, circulaţia urmând să se desfăşare numai de-a lungul bulevardului Nicolae Titulescu.
Click News

Tabără internaţională de sculptură în lemn
Centrul Judeţean pentru Conservarea Patrimoniului şi Culturii Tradiţionale Gorj organizează, în perioada 6-2 octombrie, Tabăra internaţională de sculptură în lemn „Acasă la Brâncuşi“. Manifestarea este la prima ediţie şi este organizată la Peştişani cu sprijinul Pensiunii „Brâncuşi“ şi Agenţiei turistice „Lartours“ Bucureşti.
Eugen Măruţă

Rechizite pentru 13.000 de elevi
Aproximativ 13.000 de elevi nevoiaşi din județul Gorj vor primi până pe 10 octombrie rechizite de la guvern. Beneficiarii au depus cereri pentru a primi rechizite prin programul guvernamental. Valoarea unui pachet de rechizite este cuprinsă între 25 de lei, pentru învăţământul primar, şi 30 de lei, pentru învăţământul gimnazial. Inspectoratul Şcolar General a semnat deja contractul cu furnizorul care a câştigat licitaţia, iar rechizitele urmează să fie distribuite înainte de jumătatea acestei luni.
Eugen Măruţă

A nins în zona montană şi submontană
Un strat de patru-cinci centimetri de zăpadă s-a aşternut ieri în zona montană şi submontană a judeţului Gorj. A nins atât în localităţi din zona submontană, precum Runcu, dar şi în comune din zona de sud, precum Roşia de Amaradia. Iarnă în toată regula este şi în zona montană Rânca, unde temperaturile scăzute au făcut ca zăpada să îşi facă apariţia atât în apropierea cabanelor, cât şi în zona de creastă.
Eugen Măruţă

Simpozion naţional de teologie, la Mănăstirea Tismana
Mănăstirea Tismana va găzdui, pe 8, 9 şi 10 octombrie, lucrările Simpozionului naţional cu tema „Teologia ortodoxă siriană de la Sfântul Efrem Sirul la Sfântul Isaac Sirul“. Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de Facultatea Teologie din Craiova şi Arhiepiscopia Craiovei. Sunt invitaţi să participe cu referate profesori universitari de teologie din întreaga ţară.
Eugen Măruţă

Defileul Jiului, închis și în octombrie
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că în Defileul Jiului vor fi restricţii la circulaţie și luna octombrie. Până pe 1 noiembrie, în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 9.00 – 18.00, se va închide circulaţia rutieră pe DN 66, pe sectorul cuprins între localităţile Bumbeşti Jiu – Petroşani, km 93+500 – km 126+000, pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a sectorului de drum menţionat. În acest interval traficul rutier se va desfăşura deviat, în ambele sensuri, pe următoarea rută ocolitoare: DN 67, Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN 66 Simeria- Haţeg – Petroşani. Dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate de piloţi de circulaţie care se vor afla în permanenţă la capetele sectorului de drum restricţionat.

Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS