17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea şi-a spălat containerele

Salubritatea şi-a spălat containerele

http://www.youtube.com/watch?v=fIxaBGcATAo

SC Salubritate Craiova SRL a încheiat un contract de comodat pentru un utilaj destinat spălării containerelor din Craiova, astfel că locuitorii vor scăpa pentru o vreme de mirosul neplăcut al containerelor. Contractul se termină miercuri, 9 octombrie, şi a fost valabil doar două săptămâni, iar reprezentanţii Salubrităţii spun că în ultimele zile vor ajunge în George Enescu şi Craioviţa Nouă.

Craiovenii s-au plâns mai mereu de duhoarea ce vine de la containerele de gunoi, în special vara, când, din cauza căldurii, mirosul devine insuportabil. Salubritatea a găsit o soluţie temporară la această problemă, printr-un contract de comodat, care îi oferă acesteia posibilitatea de a nu plăti nimic pentru acest utilaj. „Am dat în folosinţă o maşină Iveco cu instalaţie Moro Teveico. Are două bazine de 2.750 de litri, unul pentru apă curată, cu detergent şi dezinfectant, şi unul pentru apa reziduală. A fost luată printr-un contract de comodat, adică pe noi nu ne-a costat nimic. Plătim doar combustibilul, şoferul şi detergenţii. Vine maşina de gunoi, containerul este descărcat, apoi este spălat atât pe interior, cât şi pe exterior, operaţiunea durând, în total, un minut. Nu afectează mediul, iar apa care rămâne după spălare se descarcă în reţeaua de canalizare. Maşina va mai lucra până miercuri, atunci când se termină contractul, care a fost făcut pe două săptămâni“, a precizat directorul SC Salubritate Craiova SRL, Cristian-Ştefan Popescu.

Curăţare doar pentru containerele metalice

Conform datelor oferite de reprezentanţii Salubrităţii, în jur de 80% din aceste recipiente din municipiu au fost deja curăţate. „S-au spălat vasele de deşeuri menajere din cartierele 1 Mai, Valea Roşie, Sărari, Spaniei, Calea Bucureşti, Lăpuş, Rovine şi Brazdă, şi se vor spăla, începând de mâine (astăzi – n.r.), cele din George Enescu, iar apoi cele din Craioviţa Nouă“, a specificat Lucian Marinaş, şef-coloană auto în cadrul Salubrităţii.
Conform acestuia, recipientele pentru gunoi ar trebui spălate cam o dată la două-trei luni. În acest program de curăţare au fost incluse doar containerele mari, nu şi pubelele de plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS