16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci doljeni, în arest pentru contrabandă cu țigări

Cinci doljeni, în arest pentru contrabandă cu țigări

Cele 8.481 de pachete de ţigări (169.000 de ţigarete), fără timbru de marcaj fiscal valabil pe teritoriul ţării, descoperite vineri de polițiști din cadrul Secţiei 3 Craiova, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă (SJIPI) Dolj, la locuinţele lui Ionel Badea, de 53 de ani, şi Marin Antonie, de 55 de ani, din Craiova, au dus sâmbătă la arestarea a cinci persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată.
Primul a fost Cornel Preda, de 33 de ani, din Craiova, în autoturismul căruia, abandonat în curtea locuinţei lui Marin Antonie, au fost găsite unele pachete de țigări, și care, inițial, se sustrăsese cercetărilor. În urma extinderii cercetărilor în privința persoanelor suspecte de contrabandă cu produse din tutun au mai fost reținuți Marian Ciocoiu, de 46 de ani, Nicușor Mititelu, de 26 de ani, Flamino Carabadache, de 39 de ani, toţi din Craiova, şi Nicușor Briac, de 24 de ani, din Filiaşi. Toți au ajuns în arestul IPJ Dolj, în baza probatoriului administrat de poliţiştii Secţiei 3, magistraţii Judecătoriei Craiova admițând propunerea de arestare preventivă a celor cinci inculpaţi și eliberând față de aceștia mandate pentru 30 de zile.
Cele 8.481 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 85.000 de lei, au fost preluate de reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar autoturismul lui Cornel Preda a fost indisponibilizat pentru cercetări de către poliţiştii Secţiei 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS