12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderii lui Covei, din nou în arest

Carderii lui Covei, din nou în arest

Doi craioveni judecaţi alături de 15 inculpaţi într-un dosar de infracţiuni informatice, printre care se numără Iustin Covei, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, au fost arestaţi preventiv din nou, în baza unor mandate emise de Tribunalul Bucureşti.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au anunţat că, sâmbătă, au fost prinşi şi duşi în arest Mihail Dan Bîrcă şi Eman Vătămăniţă, ambii judecaţi în dosarul nr. 11872/3/2010 pentru comiterea de infracţiuni cu carduri de credit.
Cei doi şi alţi 15 inculpaţi, printre care se numără Iustin Covei, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, şi Ionel Călin, zis Nixon, au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO în septembrie 2009, iar pe 8 martie 2010 au fost trimişi în judecată. Printre infracţiunile de care au fost acuzaţi în dosarul care se află încă pe rolul Tribunalului Bucureşti se numără constituirea unui grup infracţional organizat, fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate ori acces fără drept la un sistem informatic.  
Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar au fost eliberaţi din arest în octombrie 2010, însă o parte dintre ei au fost reîncarceraţi pentru că au încălcat obligaţiile impuse de judecători ori au comis alte infracţiuni.
În decembrie 2012, magistraţii Tribunalului Bucureşti au constatat că unul dintre inculpaţi, Petrel Hălănei, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile ce i-au fost impuse şi au dispus reîncarcerarea sa.
Alţi trei inculpaţi judecaţi alături de Iustin Covei pentru infracţiuni informatice – Eman Vătămăniţă, Jean Marin Mihăilă şi Sorin Buruiană, au fost ridicaţi de ofiţeii BCCO Craiova în aprilie, anul acesta, fiind acuzaţi de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi deţinere de echipamente în vederea falsificării cardurilor de credit.
 
S-au întors după gratii

Eman Vătămăniţă, Jean Marin Mihăilă şi Sorin Buruiană au fost arestaţi preventiv pe 9 aprilie, însă Vătămăniţă a fost eliberat şase zile mai târziu, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova. Anchetatorii au stabilit că, deşi sunt judecaţi în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, cei trei nu s-au lăsat de „meserie“. În urma percheziţiilor, într-o casă de pe strada Teilor din Craiova, folosită de Jean Marin Mihăilă, au fost găsite mulaje pentru confecţionarea gurilor de bancomate, guri de bancomate, camere de luat vederi şi un MSR modificat (dispozitiv de inscripţionare a cardurilor – n.r.).
Joi, pe 12 septembrie, judecătorii Tribunalului Dolj au reţinut că Eman Vătămăniţă, Jean Marin Mihăilă şi Mihail Dan Bîrcă au comis aceleaşi infracţiuni pentru care sunt judecaţi şi au emis pe numele lor mandate de arestare pe o perioadă de 30 de zile. Sâmbătă, în baza mandatelor emise de magistraţii bucureşteni, poliţiştii i-au ridicat şi dus în arest pe Vătămăniţă şi Bîrcă. Mihăilă era deja încarcerat în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj pe 9 aprilie.
Următorul termen de judecată în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost stabilit pentru 4 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS