24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnghiţiţi de gunoaie şi buruieni

Înghiţiţi de gunoaie şi buruieni

În spatele blocului D24 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, cât vezi cu ochii sunt numai buruieni, înalte cât jumătate din bloc. Spaţiul din spatele blocului nu este altceva decât un focar de infecţie. Printre buruieni sunt aruncate sticle, cutii de carton, pungi, cârpe şi ambalaje. Tot aici se adăpostesc zeci de câini.
Oamenii care nu ştiu cum să mai scape de buruieni şi care zi de zi trăiesc înconjuraţi de gunoaie sunt cei mai afectaţi de această situaţie. Aurelia Baciu locuieşte în blocul D24 şi spune că buruienile din spatele blocului o deranjează foarte tare: „Nu se vede nimic în spatele blocului de buruieni. E întuneric şi vin şi hoţii pe aici, prin spate, pentru că nu îi vede nimeni prin ierburile cât blocul. Mie mi-au tăiat grilajul la apartament. Gunoaiele miros urât. În plus, aici se adună o mulţime de câini care sunt foarte periculoşi. Nu se mai poate să trăim aşa“.

„Ne mănâncă şerpii printre atâtea bălării“

Craiovenii care locuiesc aici spun că terenul din spatele blocului ar fi retrocedat. „Am făcut mai multe sesizări la primărie, a şi venit doamna primar aici şi a văzut în ce focar de infecţie trăim, dar ni s-a spus că terenul este proprietate privată şi nu au nimic de făcut. Dar, chiar dacă e spaţiu retrocedat, nu pot să dea vina pe asta şi să lase buruienile şi gunoaiele să ne acapareze. Nu putem să ţinem geamurile deschise pentru că intră mirosul urât de afară. În vara asta, când au fost zilele acelea foarte călduroase, am plecat la ţară pentru că nu mai suportam. Ne mănâncă şerpii printre atâtea bălării“, a spus Ion Neaţu, care locuieşte la parterul blocului.

„Nu putem să trăim
cu mizeria la geam“

Oamenii care locuiesc în blocul D24, dar şi cei de la blocul vecin nu ştiu la cine să mai apeleze ca să se ia măsuri pentru că trăiesc ca în junglă printre buruieni şi gunoaie şi nu ca într-un oraş civilizat. „Terenul care se spune că este retrocedat nu este îngrădit. Şi chiar dacă este proprietatea cuiva, asta nu înseamnă că trebuie lăsate ierburile să ajungă cât blocul. Cineva ar trebui să ia măsuri pentru că trăim într-un oraş. Să se dea amenzi sau să trimită de la primărie pe cineva, măcar să le taie dacă altceva nu se poate face. Nu putem să mai trăim cu mizeria asta la geam“, a declarat doamna Mariana, care locuieşte în acelaşi bloc.
Cei care trebuie să citească lunar gazele trebuie să intre printre buruienile mai mari decât ei şi cu greu reuşesc să facă acest lucru. În plus, la fiecare ploaie mai puternică canalizarea se înfundă. „Oamenii nici nu pot să citească gazele, iar canalizarea se înfundă mereu şi atunci e şi mai rău“, a spus Ion Neaţu. Preşedintele Asociaţiei de Locatari nr. 14, de care aparţine blocul D24, Mihai Bozdogescu, a declarat: „Terenul respectiv e retrocedat. Am fost acolo şi cunosc situaţia. Am şi adrese făcute, dar, dacă este teren retrocedat, nu ştiu ce se poate face. Poate să se pună un gard bordurat care să delimiteze suprafaţa, ar fi o soluţie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS