6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosar penal în cazul copilului mușcat mortal

Dosar penal în cazul copilului mușcat mortal

Dosarul privind împrejurările în care a murit copilul de patru ani muşcat de câini în zona Parcului Tei din Bucureşti va fi preluat, de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, de cei ai Parchetului instanţei supreme, care vor continua ancheta în acest caz.
Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acestui caz.
Parchetul Capitalei a anunţat anterior că procurorii bucureşteni vor cerceta împrejurările în care a murit copilul de patru ani muşcat de câini vagabonzi în Capitală, în acest caz fiind constituit un dosar penal, urmând să fie făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind câinii fără stăpân, aflat la Comisia pentru administraţie şi că va discuta cu premierul Victor Ponta legat de acest subiect.
Premierul Victor Ponta a spus, ieri, la începutul şedinţei guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească „soluţia corectă“.
Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat, ieri, că nu parlamentul este în culpă pentru că nu a emis o lege privind câinii fără stăpân, deoarece există în vigoare o lege care a aprobat OUG nr. 155/2001 şi care reglementează inclusiv eutanasierea.
Ciucă a spus că OUG nr. 155/2001, care a fost aprobată prin lege, prevede condiţiile în care câinii pot fi eutanasiaţi, în şapte zile de la data în care sunt duşi în adăposturi, normele de capturare a câinilor, de sterilizare, de eutanasiere.
„Nu pentru că nu există o lege pe această temă s-a întâmplat acest lucru, ci pentru că, eventual, nu se aplică“, a spus Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS