22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumuri pline de... radare

Drumuri pline de… radare

Poliţiştii de la Rutieră organizează în ultimele trei zile ale acestei luni o amplă acţiune pe drumurile din Craiova şi judeţul Dolj, fiind vizaţi în primul rând şoferii care calcă prea tare pedala de acceleraţie.

Statistica privind numărul accidentelor de circulaţie produse din cauza vitezei excesive i-a pus pe gânduri pe mai-marii din Poliţia Română, care au dispus ca, în zilele de joi, vineri şi sâmbătă, poliştii de la Rutieră din toate judeţele să-şi scoată radarele în trafic.
În Dolj, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai Biroului Rutier Dolj au folosit cele 16 autospeciale pe care sunt montate echipamente video-radar „pe sectoarele de drum unde se produc frecvent accidente rutiere pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, precum şi pe acele tronsoane de drum unde, datorită configuraţiei, se poate depăşi cu mult limita de viteză stabilită de legislaţia rutieră“, au precizat ofiţerii IPJ Dolj.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, de la începutul anului şi până joi, 29 august, pe drumurile din judeţul Dolj s-au produs 159 de accidente grave, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar alte 151 au fost rănite grav. Din cele 159 de accidente grave, 33 s-au produs din cauza vitezei excesive şi vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi s-au soldat cu cinci morţi, 40 de răniţi grav şi 24 uşor.
Începând de joi dimineaţă, oamenii legii şi-au amplasat radarele pe DN 6, Craiova – Caracal şi Craiova – Filiaşi, DN 65, Craiova – Balş, DN 55, Craiova – Bechet, DN 56, Craiova – Calafat, DN 56A, Calafat – Cetate, şi DN 55A, Bechet – Calafat. În municipiul Craiova, poliţiştii au acţionat cu aparatele radar pe strada Caracal, bulevardul Dacia – Decebal, Calea Severinului, Calea Bucureşti, dar şi bulevardele 1 Mai şi Nicolae Romanescu.

Vitezomani în Craiova

IPJ Dolj a făcut publice, vineri, numărul sancţiunilor date numai în municipiul Craiova, urmând ca rezultatul întregii acţiuni să fie comunicat duminică. În cursul zilei de joi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au aplicat 62 de sancţiuni, dintre care 11 şoferilor care au depăşit viteza legală, iar alte 34 pietonilor care au traversat strada neregulamentar, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.000 de lei. În plus, oamenii legii au suspendat permisul de conducere al unui şofer care a depăşit viteza legală cu mai mult de 50 km/h.
Vineri, până la ora 14.00, poliţiştii de la Rutieră au dat 52 de amenzi în Craiova, dintre care 27 şoferilor care au „dat în radar“. Cei mai mulţi dintre cei 27 de şoferi care au fost amendaţi vineri pentru depăşirea vitezei sunt cei care nu au observat la timp blitzurile date de cei care încercau să-i avertizeze.
La nivel naţional, joi, poliţiştii de la Rutieră au dat 9.074 de amenzi în valoare totală de 1.675.500 de lei. Dintre şoferii sancţionaţi, aproape 6.000 au primit amenzi pentru depășirea vitezei legale, iar 150 dintre ei au rămas şi fără permisele de conducere.
În total, joi, la nivel naţional, au acționat în trafic 1.268 de polițiști de la Rutieră și 583 de la Ordine Publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS