5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalLicitaţie pentru eliminarea mirosului din Corniţoiu

Licitaţie pentru eliminarea mirosului din Corniţoiu

După amânări succesive şi după ce craiovenii din zonă s-au plâns de nenumărate ori de mirosul insuportabil, Primăria Craiova a decis să scoată la licitaţie lucrările de amenajare a canalului Corniţoiu. Asta nu înseamnă că problema se va rezolva curând. Experienţa ultimelor luni arată că licitaţiile municipalităţii trenează din cauza contestaţiilor şi a jocurilor de interese.
Craiovenii care locuiesc în jurul Bălţii Craioviţa pot spera că vor respira un aer mai curat măcar de la anul. După nenumăratele sesizări primite, primăria s-a hotărât în cele din urmă să angajeze o firmă care să elimine mirosul pestilenţial care coboară asupra unei părţi importante din cartierele George Enescu şi Craioviţa Nouă. Ieri, municipalitatea a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţul de participare la licitaţia pentru amenajarea canalului Corniţoiu, tronsoanele cuprinse între strada George Enescu şi strada Dacia, strada Deceneu şi strada Bariera Vâlcii şi preluarea izvoarelor costiere de pe strada Pârâului. Valoarea estimată a lucrărilor este de 120.000 de euro (440.000 de lei plus TVA – n.r.). Principalul criteriu după care va fi selectat câştigătorul este preţul, care are o pondere de 75% în punctajul total, restul revenind termenului de execuţie. Cel puţin teoretic, termenul-limită de deschidere a ofertelor este 11 septembrie, iar perioada până la care ar trebui finalizată lucrarea nu figurează în anunţul de pe SEAP.  
Spunem teoretic, deoarece o altă licitaţie care nu părea să pună probleme primăriei, cea pentru reabilitarea teatrului de vară, începe şi ea să capete conturul întârzierii comunicării câştigătorului, la fel ca în cazul megalicitaţiilor de milioane de euro despre care GdS a mai scris.
Dacă ar fi să credem anunţul din SEAP, ofertele trebuia deschise pe 2 iulie, deci există o întârziere de aproape două luni. Pentru cele 2,8 milioane de lei plus TVA, cât este valoarea estimată a contractului, s-au înscris în luptă mai multe firme. Printre acestea se regăsesc Atlas Craiova, Novara T Impex, Grup Primacons sau Recon. Cum pe site-ul SEAP nu figurează depusă nici o contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor de la Bucureşti, ne aşteptăm ca primăria să comunice câştigătorul în perioada imediat următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS