6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExcursii şi premii pentru olimpicii doljeni

Excursii şi premii pentru olimpicii doljeni

Elevii doljeni care au avut performanţe la olimpiadele şcolare organizate la nivel naţional şi internaţional în anul şcolar 2012-2013 au fost premiaţi ieri de Consiliul Judeţean Dolj. Premiile au constat în diplome de excelenţă, bani, dar şi în excursii, care se vor organiza în perioada următoare.

Patru olimpici internaţionali, 85 de olimpici naţionali, dintre care 52 cu menţiuni şi premii speciale, au fost prezenţi, ieri, alături de cadrele didactice, la festivitatea de premiere organizată anual de Consiliul Judeţean Dolj, în sala de şedinţe, pentru a recompensa şi a stimula performanţa. S-a ajuns astfel în acest an la cea de a noua ediţie, la care au participat atât inspectorul şcolar general Georgică Bercea, cât şi inspectorul general din Ministerul Educaţiei, Nuşa Dumitriu Lupan.
„În primul rând, vrem să vă felicităm pentru strădania pe care aţi depus-o pentru a lua aceste premii care fac cinste judeţului nostru, fac cinste şcolii şi părinţilor. În egală măsură, vrem să le mulţumim profesorilor care v-au îndrumat şi care au fost alături de voi în această perioadă, şi părinţilor, care au fost principalul suport“, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj în deschiderea festivităţii. Felicitările au fost urmate de anunţarea premiilor, care şi de această dată constau în sejururi de relaxare în ţară şi în străinătate, dar şi recompense în bani. „Ca şi în anii precedenţi, această premiere are în vedere două etape. Vor merge într-o excursie în străinătate, anul acesta în Croaţia, anul trecut au fost în Muntenegru, elevii care au obţinut primele trei locuri la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Iar ceilalţi, cu menţiuni şi premii speciale, vor merge în nordul Moldovei, după ce anul trecut au fost în Munţii Apuseni. Dincolo de aceste premii, fiecare dintre voi, în funcţie de locul pe care l-aţi obţinut, veţi mai primi câte un plic pecuniar, cu speranţa că din an în an va fi mai consistent“, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Medalii de aur şi argint aduse de tinerii craioveni

Primele premii au fost înmânate olimpicilor internaţionali, care au fost medaliaţi la competiţiile organizate în anul şcolar anterior. Doi dintre ei sunt de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.
Este vorba de Mircea Dan Mirea, care a obţinut medalie de aur la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene de la Luxemburg, medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Iran, şi s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, care va avea loc în India. De asemenea, Mihai Popa a obţinut medalie de bronz la Olimpiada de Informatică de la Schumen (Bulgaria) şi bronz la Olimpiada de Informatică de la Brisbane, Australia, şi s-a calificat la Balcaniada de Informatică, ce se va derula în perioada 14 – 19 septembrie în Bosnia, la Sarajevo. Ceilalţi doi olimpici sunt de la Colegiul Naţional „Carol I“: Izabela Tiberiade, premiul I la Olimpiada Internaţională de limba rromani, şi Elisabeta Ioana Militaru, locul III la Olimpiada Internaţională de limbă, literatură şi spiritualitate. După ei au urmat cei 33 de olimpici care s-au situat pe primele locuri la nivel naţional şi cei 52 de elevi care au obţinut menţiuni sau premii speciale. De asemenea, cadrele didactice au primit diplome de excelenţă pentru activitatea derulată şi promisiunea că pentru anul viitor se va căuta „o formulă de recompensare cu premii în bani, care vor fi date cu sprijinul mediului de afaceri de la nivel local“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS