8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu paşi mici spre grădiniţă

Cu paşi mici spre grădiniţă

Părinţii au intrat în febra cumpărăturilor. Peste puţin timp, şcolile şi grădiniţele îşi vor deschide din nou porţile pentru a-i primi pe învăţăcei.

Magazinele cu haine pentru copii şi librăriile s-au pregătit deja pentru începerea unui nou an şcolar. Piesele de vestimentaţie atât de utile celor mici în timpul grădiniţei sau şcolii sunt aşezate la vedere, în aşa fel încât clienţii să nu piardă vremea căutând.  Am pornit şi noi într-o incursiune prin magazinele din Craiova pentru a afla care sunt costurile pe care le presupune trimiterea unui copil la grădiniţă. Ne-am pus în situaţia unui părinte al cărui copil va rămâne la program prelungit, aşa că primul obiect de vestimentaţie pe care l-am căutat a fost pijamaua. Cu 24 de lei este rezolvată problema, dacă ne oprim la achiziţionarea unui singur set şi dacă pretenţiile nu sunt prea mari. Dacă doriţi o pijama cu personaje Disney, va trebui să scoateţi din buzunar peste 50 de lei. Ne-am gândit apoi la încălţămintea pentru grădiniţă şi ne-am oprit asupra unor opincuţe din pânză, bune pentru interior, şi am mai scos din buzunar 25 de lei. Şi pentru că toamna îşi va intra în drepturi, venind cu ploi şi temperaturi scăzute, pantalonii scurţi şi fustiţele ies din scenă făcând loc colanţilor şi pantalonaşilor de trening. Ne orientăm şi testăm piaţa în vederea achiziţionării unor astfel de piese de îmbrăcăminte. Preţul colanţilor variază între 11 şi 25 de lei, iar al pantalonilor de trening este între 19 şi 35 de lei. Câteva bluziţe completează ţinuta. Pentru achiziţionarea lor părinţii ar trebui să scoată din buzunar o sumă care variază între 29 şi 49 de lei. Pentru fetiţele cochete, care nu se împacă prea bine cu pantalonii, puteţi cumpăra şi câteva perechi de ciorapi, pentru care veţi plăti între 7 şi 25 de lei, căci numai ei pot completa ţinuta formată din fustă şi bluză sau rochie. Veţi avea nevoie şi de o pelerină de ploaie pentru micuţul dumneavoastră, aşa că veţi mai scoate din portofel aproximativ 70 de lei, dacă nu găsiţi un model mai ieftin, la promoţie. Asortată la această ţinută trebuie să fie şi o umbrelă. Cele inscripţionate cu personaje Disney sau Cars costă 31 de lei.
Pantofii nu pot lipsi din garderobă, aşa că mai alocaţi pentru achiziţionarea lor cel puţin 50-60 de lei.
Nu uitaţi nici de şorţuleţul pentru pictură, dacă nu vreţi ca hăinuţele să fie compromise când micul Picasso înarmat cu pensulă şi acuarele va da frâu liber imaginaţiei. Preţul lui este de 28 de lei, căci are desenate personaje din lumea Disney, iar cele simple pot fi achiziţionate cu 19 lei.

Rechizite
pentru pitici

Din garderoba prichindelului care merge la grădiniţă nu are cum să lipsească rucsacul, în care va îndesa cel puţin în primele zile câte un maimuţoi care să-i ţină de urât în lumea nouă în care păseşte şi care să-i amintească de căldura căminului său. Dacă alegeţi un rucsac în formă de animăluţ pufos, nu foarte încăpător, veţi plăti între 13,9 şi 56,9 lei. Dacă micuţul este pretenţios şi îşi doreşte un ghiozdan, ca şi frăţiorul mai mare care merge la şcoală, nu aveţi decât să optaţi pentru un minighiozdan, pe care veţi plăti 42 de lei.
Dacă credeaţi cumva că la grădiniţă nu veţi avea nevoie de rechizite, vă înşelaţi. Cel puţin o carte de colorat (al cărei preţ variază între 1,8 şi 3,5 lei), un set de creioane colorate cerate (4,90 lei opt bucăţi), carioci lavabile (16,9 lei opt bucăţi), plastilină (4,5 lei setul de 12 culori), acuarele (de la 12 până la 30 lei), pensule (7,5 set de şase pensule) tot vă vor fi necesare. Şi pentru că micile creaţii trebuie îndosariate, veţi alege şi o mapă de plastic, pentru care veţi plăti probabil ultimii cinci lei care v-au mai rămas în portofel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS