9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO familie trăieşte sub cerul liber

O familie trăieşte sub cerul liber

El este inginer cadastral, ea masor reflexogen, dar au ajuns să trăiască, împreună cu fiul lor, sub cerul liber.
O familie din judeţul Mehedinţi locuieşte de câteva zile în parc, după ce nu şi-au mai permis să plătească chiria apartamentului unde au locuit în ultimii trei ani. La prima vedere, s-ar putea spune că este vorba despre un caz social tipic, însă de această dată nu este aşa. El este inginer cadastral şi proiectant, rămas fără serviciu, iar ea – masor reflexogen. Este vorba despre soţii Badiu şi fiul lor de 12 ani, originari din Suceava. De câteva zile, dorm în parcul central din Drobeta Turnu Severin. Pe băncile parcului de lângă Maternitatea din municipiu, oamenii şi-au pus câteva pături şi dorm sub cerul liber. În câteva geamantane şi câţiva saci şi-au adunat toată agoniseala şi aşteaptă un ajutor de la Dumnezeu, pentru că în oameni şi-au pierdut încrederea.
Încă din luna noiembrie a anului trecut, George Badiu a mers la Primăria Drobeta Turnu Severin să ceară o locuinţă socială sau un loc de muncă, însă în afară de promisiuni nu a primit nimic.
Necazul s-a abătut asupra lor când George Badiu, de profesie inginer cadastrist, şi-a pierdut locul de muncă. „Totul a mers bine cât timp am lucrat şi eu, dar de când patronul la care am lucrat în domeniul proiectării m-a dat afară, nu am mai putut să ne descurcăm cu banii pe chirie şi am rămas pe drumuri. Din luna noiembrie am mers la domnul primar şi i-am spus care este situaţia, dar nu am primit nici un ajutor. Mi-a spus să aştept că o să mă cheme dânsul când o să aibă nevoie de mine. Vă daţi seama că eu nu am aşteptat să mă sune el, am depus CV-uri peste tot, dar toţi se dau înapoi pentru că am aproape 50 de ani. Este foarte greu, nu am crezut că o să ajung vreodată să dorm sub cerul liber după ce am lucrat atâţia ani. Am o calificare, sunt inginer cadastral, dar degeaba!“, a spus George Badiu.
Bărbatul are vechime şi specializare în cadastru şi proiectare, însă vârsta îl împiedică să se mai angajeze undeva.
„Fostul patron nu a vrut să îmi facă carte de muncă. Am lucrat doi ani la negru, dar am acceptat, ce să fi făcut?! Acum nu mai găsesc nici aşa, nu mai găsesc nimic, nici măcar să fac muncă fizică. Unde să merg?“, a mai spus George Badiu.
Oamenii sunt disperaţi, cu atât mai mult cu cât fiul lor va începe în curând şcoala. Femeia spune că şi-ar dori ca autorităţile locale să-i sprijine cu un loc de muncă pentru soţul ei, fiindcă numai în felul acesta ar putea să aibă un acoperiş deasupra capului.
„Nu îmi doresc decât ca soţul meu să îşi găsească un loc de muncă, să putem să ne mutăm undeva, pentru că mai este puţin şi băiatul începe şcoala şi nu ştiu ce vom face. Şi aşa îi este foarte greu, este debusolat pentru că ne-am tot mutat, pentru că nu ne mai permiteam să plătim şi a trebuit să plecăm. Autorităţile refuză să ne ajute, nu ştiu de ce în ţara asta eşti lăsat să mori de foame. Şedinţele mele de masaj nu aduc bani suficienţi să trăim toţi trei. Vă rog, să ne ajute cineva!“, a spus disperată Magda Badiu.
Cei doi soţi se tem şi pentru sănătatea fiului lor, care, de când au rămas pe drumuri, este foarte afectat, mai ales că până acum nimeni nu le-a întins nici o mână de ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS