16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncep înscrierile pentru Concursul naţional de design de carte

Încep înscrierile pentru Concursul naţional de design de carte

Editurile, graficienii şi designerii de carte din România şi Republica Moldova pot înscrie cărţi apărute în ultimul an la cea de-a doua ediţie a Concursului naţional de design de carte, a anunţat Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură printr-un comunicat transmis Agerpres. Parte a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România”, concursul este iniţiat în parteneriat cu Federaţia Editorilor din România, ca o platformă de dezbatere pe tema designului de carte atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenţi şi publicul larg.

Termenul limită pentru înscrieri este 10 septembrie iar jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, interval în care vor fi selectate minimum 25 de cărţi frumoase, care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie în perioada 4-8 noiembrie, la UNAgaleria. Juriul din acest an, format din Matei Câlţia, Radu Manelici, Alexe Popescu, Raluca Bem Neamu, Anamaria Pravicencu şi Geraldine Lay (Franţa), va acorda şi şase premii: Premiul I, Premiul II şi Premiul III şi trei premii speciale – Premiul pentru cea mai bună ilustraţie, Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii şi Premiul pentru carte bibliofilă.

Toate cărţile câştigătoare vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” – Târgul de Carte de la Leipzig, ediţia 2014 şi vor fi incluse în expoziţiile organizate de Stiftung Buchkunst.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS