15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Incendiu puternic în apropierea unei păduri de pini

Mehedinţi: Incendiu puternic în apropierea unei păduri de pini

Peste 40 de pompieri şi 19 jandarmi din Mehedinţi au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în această după-amiază în apropierea unei păduri de pin din localitatea Cireşu, acţiunea fiind dificilă din cauza terenului accidentat, informează site-ul mhalert.ro. Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, plutonier Ramona Nistor, incendiul a izbucnit în jurul orei 14:00, focul distrugând aproximativ două hectare de litieră. La faţa locului au fost trimişi iniţial 28 de pompieri, care au localizat incendiul şi au trasat benzi minerale pentru a limita accesul focului în pădurea de pin din apropiere.

Întrucât focul s-a manifestat între doi versanţi din apropierea localităţii Cireşu, pompierii nu au putut interveni cu apă, astfel că în jurul orei 18:00 s-a cerut suplimentarea numărului de pompieri, dar şi intervenţia jandarmilor. Potrivit reprezentantului ISU, în zonă au fost trimişi alţi 15 pompieri şi 19 jandarmi care intervin pentru stingerea incendiului cu sape şi lopeţi.

Acţiunea este coordonată de şeful ISU Mehedinţi, colonel Ion Pleşu, la faţa locului deplasându-se şi prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS