11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul bolnav de obezitate morbidă, din nou la spital

Copilul bolnav de obezitate morbidă, din nou la spital

Copilul, în vârstă de cinci ani şi nouă luni, diagnosticat cu obezitate morbidă, care a ajuns în atenţia autorităţilor după ce cazul său a fost prezentat în presă, a fost internat în noaptea de luni spre marţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova. Alexandru Negrici, din comuna doljeană Drăgoteşti, a fost adus cu o ambulanţă la spital după ce a acuzat stări febrile. Băiatul este ţinut sub supraveghere medicală, prezentând, pe lângă sindromul febril, şi insuficienţă cardio-respiratorie acută. O echipă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj s-a deplasat ieri la spital, pentru a monitoriza starea copilului.
„Este vorba de o problemă strict medicală, iar, în acest moment, copilul se află pe mâini bune, sub stricta supraveghere a medicilor“, a menţionat Maria Manolache, director DGASPC Dolj.
Conducerea spitalului susţine că băiatul este atent monitorizat şi prezintă pe lângă problemele menţionate şi o infecţie pentru care primeşte tratament cu antibiotice. Faţă de situaţia iniţială, starea de sănătate a copilului este în uşoară ameliorare.
Situaţia lui Alexandru am prezentat-o într-un material publicat în GdS pe 12 iulie 2013. A fost o dovadă clară de pasare a responsabilităţii părinţilor, asistenţilor sociali ai primăriei, a medicului de familie, care au tratat cu superficialitate cazul unui copil diagnosticat cu sindromul Prader-Willi, ajuns la aproximativ 100 de kilograme. Săptămânile trecute, copilul a ajuns la o clinică din Bucureşti, unde i-au fost efectuate investigaţii medicale, apoi trimis acasă. La numai o săptămână de la externare, băieţelul se află din nou în atenţia medicilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS