8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFără permis pe moped, dar cu dosar penal

Fără permis pe moped, dar cu dosar penal

Poliţiştii doljeni îi avertizează pe deţinătorii de mopede şi motoscutere că nu mai pot circula cu acestea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Şase persoane s-au ales cu dosare penale la sfârşitul săptămânii trecute tocmai pentru că nu aveau permis pentru astfel de vehicule motorizate pe două roţi.

Depistaţi în trafic

O echipă a Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj l-a depistat în trafic, vineri, în jurul orei 16.15, pe DN 55, în comuna Bratovoeşti, pe Sorin Stănilă, de 18 ani, din localitate în timp ce conducea un moped marca Benelli, neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de  autovehicule. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.
Acelaşi lucru l-a păţit şi Sorin Tudorache, de 19 ani, din Craiova, pe care o echipă formată din agenţi ai Secţiei 2 Poliţie Craiova şi subofiţeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi l-au prins vineri, în jurul orei 22.30, conducând un motoscuter prin cartierul Romaneşti, deşi nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Şi tot vineri, în jurul orei 22.45, o patrulă de siguranţă publică formată din poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie și subofiţeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova l-a depistat, pe strada George Enescu, pe Florin Paraschiţa, de 41 ani, din localitate în timp ce conducea un motoscuter fără a poseda permis. Şi acest conducător de vehicul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis.
Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 5.00, pe bulevardul Racoţeanu din Filiaşi, agenţi ai poliţiei orăşeneşti, care patrulau împreună cu subofiţeri de jandarmi, l-au depistat în trafic pe Viorel Barbu, de 23 ani, din comuna Stoina, judeţul Gorj în timp ce conducea un motoscuter neînregistrat, cu număr fals de înregistrare (fabricat artizanal) şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Tot sâmbătă, dar la ora 17.45, pe DN 55, în comuna Malu Mare, poliţiştii doljeni de la Birouri Drumuri Naţionale şi Europene l-au surprins în trafic pe Gabriel Firu, de 24 de ani, din localitate, care se deplasa cu un motoscuter Piagio fără să-i pese că nu are permis, iar vehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat. În plus, testat cu etilotestul, scuteristul s-a dovedit niţel cam „afumat“, aparatul indicând o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Duminică, la o jumătate de oră după miezul nopţii, şi poliţiştii din Radovan au prins un scuterist fără permis. Este vorba despre Grigorie Păun, de 46 de ani, din Coţofenii din Dos, judeţul Dolj, care s-a ales şi el cu cuvenitul dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS