13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlexandre Dumas fiul

Alexandre Dumas fiul

Pe 27 iulie 1824 se naște la Paris Alexandre Dumas fiul. Părinții săi, romancierul Alexandre Dumas și modesta croitoreasă Chaterine-Laure Labay (1793-1868), îl declară „copil din flori“, cu mamă și tată necunoscuți. Este crescut de mama sa până la vârsta de şapte ani. De abia pe 17 martie 1831, Alexandre Dumas își recunoaște oficial fiul. O săptămână mai târziu, îl recunoaște oficial şi mama. După o luptă aprigă între părinți, fiul este luat în îngrijire de tată. În 1844 o întâlnește pe Marie Duplessis, care îi devine amantă și care îl va inspira în crearea personajului Marguerite Gautier, eroina romanului „Dama cu camelii“. Un an mai târziu este publicat primul său roman „Les aventures de quatre femmes et d’un perroquet“, apoi urmează culegerea de versuri „Pechés de jeunesse“. În 1848 este publicat romanul „La Dame aux camélias“, iar autorul devine celebru. Va adapta câţiva ani mai târziu lucrarea pentru teatru şi va obţine un succes enorm, unul din cele mai importante din secolul al XIX-lea.
În 1864 se căsătorește cu Nadjeschda Narîșkin (născută Nadjeschda von Knorring), văduva prinţului Aleksandr Narîșkin. Scrie „Les idées de Madame Aubray“. Piesa are un mare succes. Autorul își botează fiica după personajul Jeannine.
Pe 11 februarie 1875, Alexandre Dumas fiul este ales membru al Academiei Franceze.
După moartea primei sale soții, se căsătorește cu Henriette Régnier de La Brière.
Alexandre Dumas fiul moare pe 28 noiembrie 1895, la Marly-le-Roi, și este înmormântat în cimitirul Montmartre din Paris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS