15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins cu maşina furată

Prins cu maşina furată

Un bărbat din Bucureşti a fost prins, duminică seară, în vama Porţile de Fier I, la volanul unui bolid de lux în valoare de 30.000 de euro, pe care l-a achiziţionat în urmă cu un an de la o firmă de leasing din Capitală şi apoi a refuzat să mai respecte contractul.
Firma de leasing păgubită a făcut plângere la poliţie şi a solicitat ca autoturismul BMW X3 să fie dat în urmărire. Seara trecută, bucureşteanul a trecut prin vamă, iar lucrătorii vamali au descoperit din actele prezentate de şofer că maşina nu îi aparţine.
„La controlul de frontieră, existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului de către Marius D., poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către acesta. Verificările efectuate de poliţiştii de frontieră în bazele de date naţionale au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat de la o firmă de leasing din Bucureşti din data 26.07.2012, fiind bun căutat pentru confiscare. Autoturismul furat este fabricat în anul 2011 şi are o valoare de 30.000 de euro“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Bărbatului i s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt. Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept.
De la începutul anului 2013, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au indisponibilizat 12 autovehicule furate din Uniunea Europeană, a căror valoare totală se ridică la 210.202 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS