11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPractică făcurăm la Gazetă

Practică făcurăm la Gazetă

Tristeţe mare, monşer! Vineri fu ultima zi de practică la Gazeta de Suflet. Pardon, Sud. Şi ne plăcu, domnule, aşa mult, că am tot vrea să ne întoarcem la ea! 15 studenţi la jurnalism fuserăm în redacţia ziarului timp de o săptămână şi ne simţirăm utili. Studenţi utili. Jurnalişti în devenire folositori.
Gazeta ne-a tratat nu ca pe nişte studenţi de 21 de ani, ci ca pe nişte oameni responsabili, cu mai mult de 21 de neuroni. Redactorii ne-au zâmbit încurajator şi ne-au trimis în cel mai dezinvolt mod pe teren. Pe la Coşoveni, pe la spitale, pe la stadioane, prin autobuze, pieţe şi librării. Am avut de a face şi cu pepenii. Am scris pe genunchi, în autobuze tremurânde, în soare, cu transipraţia pe faţă curgând. Am învăţat, ca tot omul deştept, din greşelile noastre. Şi din cele ale celor de lângă noi. Obedienţi nouă înşine, ne spunem că nu le vom mai repeta.
Participarăm la şedinţe de redacţie. De două ori pe zi. La cea de la nouă şi la cea de la două. La prima propuserăm subiecte. La a doua ne dădurăm seama cum îl abordăm pe dl Subiect. Mai departe ne apucarăm să scriem. De zor şi cu spor.
„Am acumulat multe cunoştinţe noi. Am avut posibilitatea ca noi să propunem subiecte şi mai apoi  să le realizăm pe teren. Şi, totodată, suntem bucuroşi că au fost şi publicate. Oamenii au fost primitori aici şi dornici să ne ajute cu materialele. Nu au fost deloc reticenţi“, a spus colega mea, Mihaela Pasă.
„Am învăţat foarte multe lucruri în această săptămână de practică. Echipa redacţională ne-a primit cu braţele deschise şi fiecare ne-a împărtăşit ceva din secretele lui. Mi-a plăcut foarte mult că am fost pe teren, că am putut să realizăm materiale care au fost şi publicate. Sunt încântată că cei de aici au fost mulţumiţi de noi şi că ne-au spus că există posibilitatea să devenim colegi“, a adăugat Veronica Cruşoveanu, şi ea studentă la Jurnalism.
Scriserăm mult la Gazetă. Şi trimişi la corectură. Şi publicaţi.
Lavinia Aranghel (anul II, Secţia Jurnalism, Facultatea de Ştiinţe Sociale)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS