16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfaltare cu denivelări la pachet

Asfaltare cu denivelări la pachet

Ultimul inventar făcut acum căteva luni de Primăria Municipiului Craiova gropilor şi denivelărilor de pe străzile oraşului arată că în Bănie există aproximativ 18.000 de metri de asfalt cu astfel de probleme. Între timp, unele gropi au fost plombate, iar altele au dispărut după ce arterele pe care se aflau au fost reabilitate.

Lucruri făcute fără cap

Strada Paşcani a fost asfaltată recent. Bordurile au fost înlocuite, trotuarele refăcute, iar pe alocuri strada a fost lărgită. De asemenea, la intersecţia străzilor Paşcani şi George Enescu a fost creat un sens giratoriu pentru a fluidiza traficul. Toate bune şi frumoase, numai că există o problemă: stratul de asfalt a fost turnat inclusiv peste gurile de canal. Şi fiindcă nu puteau să le lase aşa, cei care s-au ocupat de asfaltare a trebuit să remedieze situaţia. Şi cum altfel dacă nu în clasicul stil românesc?! În jurul acestor canale, asfaltul a fost tăiat pentru ca acestea să fie ridicate la nivelul străzii. Au stat aşa câteva zile, timp în care şoferii a trebuit să le ocolească mai ceva ca pe jetoane. Când a fost turnat asfaltul în jurul gurilor de canal, păzea coşmar! Strada nu era ca-n palmă, ci plină cu denivelări. Acestea sunt 16 la număr şi le dau bătăi de cap şoferilor care circulă  în fiecare zi pe strada Paşcani. Conducătorii auto sunt nemulţumiţi. „Ar trebui să fie oameni mai competenţi care să facă aceste lucruri“, consideră Mădălina Marineaţă, o şoferiţă din Craiova. Şi tot aceasta crede că „ar trebui să aducă la acelaşi nivel gurile de canal înainte de asfaltare şi să facă în aşa fel încât să nu mai existe nereguli“.
Mai sunt şi alte străzi în aceeaşi situaţie, iar pe unele dintre ele nici trotuarele nu sunt în regulă. Pe strada George Enescu trotuarul este plombat pe o lungime de aproximativ un kilometru, iar canalele reprezintă un obstacol şi un pericol. „Sunt multe lucruri care se fac fără cap şi avem de suferit“, a încheiat Mădălina Marineaţă.

„Buba“ maşinii, „fericirea“ mecanicilor

Mecanicii auto reparăzilnic  maşini avariate din cauza gropilor şi denivelărilor. Cele mai frecvente probleme sunt legate de anvelopele sparte, dar nu lipsesc nici maşinile care au probleme cu suspensiile sau bucşele. Siguranţa autovehiculului este prioritară. „Să se prezinte la un service autorizat sau cel puţin de calitate, pentru a-şi verifica autovehiculul“, recomandă un mecanic auto din Craiova. Costurile pentru reparaţia maşinilor avariate variază în funcţie de tipul autovehiculului şi de pagube.

Claudiu Voicilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS