11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri nehotărâţi la admitere

Tineri nehotărâţi la admitere

Examenul de bacalaureat a dat bătăi de cap elevilor şi în acest an. Din cauză că mulţi au picat sau au luat note foarte mici, admiterea la facultate este problematică. Deşi de două zile s-a dat startul înscrierilor, holurile Universităţii din Craiova sunt goale.

Cei care vin să-şi depună dosarele nu sunt hotărâţi. Unii îi privesc neîncrezători pe reprezentanţii facultăţilor care le oferă detalii. Trec pe la fiecare stand ticsit cu pliante, privesc, ascultă şi merg mai departe. Chiar dacă ar vrea să se înscrie, au media mică la bac şi acest lucru le diminuează şansele de admitere la o facultate.
Şi Andrada Bazgu se confruntă cu problema mediei mici obţinute la bac: „Vreau să merg la Asistenţi Generali, în cadrul Facultăţii de Medicină. Mi se pare o facultate pentru fete. Se dă examen de admitere din biologie, contează şi media de la bac, dar atunci când te repartizează. Sunt doar 29 de locuri la buget. Dacă nu intru aici, optez pentru Jurnalism, dar am media mică, 7.50“.
Am întâlnit însă şi absolvenţi siguri pe ei, care au dosarul deja pregătit.
Mulţi au medii mari la bac şi, având în vedere că se intră pe bază de dosar, au locul asigurat.

Ştiinţele Politice,
un domeniu vast

Pentru Elena Stochiţoiu cea mai bună opţiune este specializarea Ştiinţe Politice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale: „Mi se pare că această facultate oferă mai multe avantaje pentru viitor. De exemplu, ţi se oferă posibilitatea să pleci în străinătate cu bursă, ţi se oferă mai multe locuri de muncă. Facultatea acoperă şi domeniul Relaţiilor Publice, Relaţiilor Internaţionale, Administraţiei Publice. Cred că o să intru fără probleme, pentru că am media destul de mare, 9.85“.

„Şi eu vreau
la Automatică“

Florin Alexandru Balaci face parte din rândul absolvenţilor care pot să intre fără probleme la facultate: „Vreau să-mi depun dosarul la Facultatea de Automatică, aceasta fiind a doua opţiune. Prima este Academia de Informaţii. Am ales Automatica pentru că în liceu am făcut matematică-informatică şi era o alegere logică. Sunt sigur că o să intru, pentru ca am media 9.56“. „M-am hotărât să aleg Facultatea de Automatică pentru că am o pasiune pentru tot ce e legat de calculatoare şi internet. Nu ştiu dacă o să intru, am media cam mică, 6,86“, a spus grăbit Iulian Petcu.
Tinerii sunt conştienţi că domeniul IT este de viitor. Din acest motiv, mulţi dintre cei veniţi ieri la Universitate pentru înscriere optează pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Acest lucru este confirmat de Anca Udriştoiu, reprezentant al facultăţii la standul din holul Universităţii: „Astăzi e a doua zi de înscrieri. Au venit foarte multe persoane să se intereseze. Unii dintre ei au venit cu dosarele, crezând că aici se depun“.
A doua zi de înscrieri la facultăţile Universităţii din Craiova a fost liniştită, cu puţini potenţiali studenţi. Poate în zilele următoare tinerii vor veni în număr mai mare să se înscrie.
Oana Ionele şi Veronica Cruşoveanu (anul II, Secţia Jurnalism, Facultatea de Ştiinţe Sociale)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS