24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedepse cu închisoarea pentru traficanţii de droguri

Pedepse cu închisoarea pentru traficanţii de droguri

Tribunalul Dolj a condamnat, săptămâna trecută, cinci tineri doljeni, trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, după ce procurorii DIICOT au stabilit că aceştia distribuiau canabis pe piaţa stupefiantelor din Craiova şi din judeţul Dolj.

Andrei Mihai Firu, zis Fifa, de 22 de ani, din Calafat, a fost prins în flagrant pe 1 aprilie, în urma unei acţiuni comune a ofiţerilor antidrog din cadrul BCCO Craiova şi a poliţiştilor de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Tânărul din Calafat a fost reţinut imediat după ce ridicase un colet trimis din Spania cu un microbuz aparţinând unei firme de transport din Bistriţa-Năsăud, care efectuează curse pe relaţia Spania – România şi retur. În coletul ridicat de Firu, oamenii legii au descoperit 500 de grame de canabis şi două grame de cocaină, droguri care urma să ajungă pe piaţa stupefiantelor din Craiova şi din judeţul Dolj, după cum au precizat procurorii DIICOT. Din cercetările făcute de ofiţerii antidrog s-a stabilit că drogurile fuseseră cumpărate din Spania de alt doljean, Lucian Marian Toader, de 26 de ani, care i le trimisese lui Firu printr-un colet.
După acţiunea de prindere în flagrant, procurorii DIICOT au dispus efectuarea unor percheziţii domiciliare la locuinţa lui Firu din Calafat, dar şi la locuinţele altor patru suspecţi din Craiova şi din localitatea Moţăţei, în urma cărora au fost descoperite alte 100 de grame de canabis, dar şi nouă plante de canabis, care erau crescute într-o minge de baschet tăiată pe jumătate. Ulterior, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Andrei Mihai Firu şi a lui Gabriel Constantin Şuncă, acesta din urmă ocupându-se de vânzarea drogurilor primite din Spania de Firu. În urma anchetei, s-a mai stabilit că, înainte să fie prins, Firu a mai primit două colete din Spania, a 100, respectiv 500 de grame de canabis, pe care le-a vândut cu ajutorul lui Şuncă, dar şi a altor doi inculpaţi – Andrei Catană şi Ionuţ Golea.
Pe 28 mai, cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de droguri de risc şi mare risc, iar săptămâna trecută, după ce şi-au recunoscut faptele pentru a avea parte de pedepse mai mici, au şi fost condamnaţi. Cele mai mari pedepse le-au primit Toader şi Firu, 10,
respectiv 6 ani şi 6 luni de puşcărie. În schimb, Şuncă a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, iar ceilalţi doi inculpaţi tot la un an şi opt luni de închisoare, însă cu suspendare. Tribunalul Dolj a mai dispus ca Toader, Firu şi Şuncă să rămână în arest, dar şi confiscarea drogurilor ridicate de la inculpaţi.
Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel de inculpaţi şi procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS