3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocomotivă electrică mistuită de flăcări în gară

Locomotivă electrică mistuită de flăcări în gară

Un incendiu a izbucnit marţi după-amiază la o locomotivă electrică staţionată în gara de marfă din localitatea Şimian, judeţul Mehedinţi. Incendiul a cuprins întreaga locomotivă, iar în câteva minute a ars aproape complet. Cauza declanşării incendiului nu se cunoaşte încă.
Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă însă, din cauză că exista pericolul electrocutării, locomotiva nefiind decuplată de la energie electrică, mai bine de 40 de minute pompierii nu au putut face nimic.
„Am intervenit cu trei autospeciale cu apă şi una cu spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gara Şimian, la o locomotivă electrică care staţiona. La sosirea gărzii de intervenţie se degaja mult fum şi flăcări, însă circa 40 de minute nu am putut acţiona, deoarece exista pericolul să ne electrocutăm. După ce a fost decuplată, incendiul a fost lichidat în scurt timp. Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului“, a declarat Marius Gogâltan, căpitan ISU Drobeta.
Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit între cablurile de la frână şi cele de alimentare la reţeau de înaltă tensiune. Din fericire, în acel moment nu era nici un mecanic înăuntrul locomotivei.
„Nu a fost afectată circulaţia, însă locomotiva a fost arsă în proporţie de 85%, deci nu mai pote fi funcţională“, a spus un angajat al gării Şimian.
Traficul feroviar nu a fost perturbat, deoarece locomotiva se afla pe o linie secundară şi nu era cuplată la vagoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS