16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPuşcărie pentru că şi-a omorât un consătean

Puşcărie pentru că şi-a omorât un consătean

Un bărbat din comuna doljeană Amărăştii de Jos, trimis în judecată după ce şi-a omorât în bătaie un consătean, a fost condamnat, luni, la 12 ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Dolj.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut că, pe 6 decembrie 2012, Viorel Dinu Mic, de 28 de ani, s-a întâlnit într-un magazin din comună cu un amic şi cu Marian Gavrilă, şi au băut câte o bere. După aceea, cei trei au hotărât să facă un grătar, aşa că au cumpărat o sticlă de bere şi pastă de mici şi s-au dus acasă la Viorel Dinu Mic. Au continuat să bea până noaptea, iar în jurul orei 1.30, amicul lui Mic a plecat, acesta din urmă continuând să bea împreună cu Gavrilă. „În jurul orei 2.30, pe fondul stării de ebrietate în care se aflau, cei doi au început să se certe. În acest context, inculpatul a luat un lemn de foc de lângă sobă şi a lovit victima de mai multe ori în zona capului, umerilor şi peste braţe. În urma loviturilor, victima a căzut pe holul casei, iar inculpatul a mers la vecinul său, pe care l-a rugat să solicite telefonic o ambulanţă şi să anunţe organele de poliţie“, au stabilit procurorii.
Gavrilă a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde, pe 15 decembrie, a decedat.
În aceeaşi zi, Viorel Dinu Mic a fost arestat preventiv, iar la începutul lunii martie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor. Luni, judecătorii Tribunalului Dolj l-au găsit vinovat şi l-au condamnat pe inculpat. Bărbatul a primit 12 ani de închisoare pentru infracţiunea comisă, iar instanţa a dispus să rămână în arest. Magistraţii au mai dispus ca acţiunea civilă formulată de rudele victimei şi reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova să se judece în continuare într-un dosar separat. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS