22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGenoiu poate ajunge viceprimar

Genoiu poate ajunge viceprimar

Consilierul local Mihail Genoiu va fi propunerea UNPR pentru funcţia de viceprimar al Craiovei.

Birourile de conducere reunite ale UNPR Craiova şi UNPR Dolj au decis, marţi seară, să-l nominalizeze pe Genoiu, prim-vicepreşedintele judeţean al acestui partid, pentru funcţia de viceprimar al municipiului. Nimeni din conducerea UNPR nu a dorit să anunţe, însă, oficial candidatura lui Genoiu, uneperiştii temându-se că primarul Olguţa Vasilescu s-a răzgândit şi le-ar putea face o surpriză, propunând tot un pesedist pe locul de viceprimar care, până la urmă, ar reveni chiar PSD-ului, în urma negocierilor cu PNL. Aşa că, potrivit zicătorii „Să nu zici hop până nu sari pârleazul“, uneperiştii aşteaptă cu înfrigurare şedinţa de astăzi să vadă dacă propunerea lor va avea sau nu sprijinul consilierilor USL.

Invitaţie pentru hoţi

La doar câteva minute după ce partidul l-a desemnat drept candidat pentru postul de viceprimar al Craiovei, uneperistul Mihail Genoiu a avut o surpriză neplăcută: hoţii i-au spart maşina.
În jurul orei 19.30, Genoiu a observat că maşina sa, parcată pe o străduţă din spatele Pieţei Centrale din Craiova, avea spart unul dintre geamurile laterale, iar din interior îi dispăruse o tabletă tip Ipad, pe care o ţinea afişată în toată splendoarea – între scaunele din faţă, sprijinită de schimbătorul de viteze – ca şi când şi-ar fi dorit să fie ţinta hoţilor.
Echipajul de la Secţia 4 Poliţie care s-a deplasat la faţa locului şi-a dat seama că au de a face cu un modus operandi tipic spărgătorilor de maşini: hoţul a observat obiectul tentant din interior, aşa că, folosind un obiect dur de genul unei bujii, a spart geamul, a luat tableta dintre scaune şi apoi a dispărut în câteva secunde pe străduţele din zonă.
„În cauză, pe baza datelor obţinute la faţa locului, s-a format deja un cerc de suspecţi cunoscuţi cu acest mod de operare. La nivelul Secţiei 4 Poliţie Craiova s-a constituit un colectiv de poliţişti care efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat“, a precizat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Cine va fi consilier?

Consilierii locali se întâlnesc astăzi, în şedinţă extraordinară, ca să desemneze alt viceprimar, în locul lui Florentin Tudor. Legislativul local nu se grăbeşte să-şi completeze efectivele.
„Completarea consiliului local cu următorul de pe lista de supleanţi a USL se va face, probabil, în şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni“, a precizat Nicoleta Miulescu, secretarul Primăriei şi Consiliului Local Craiova.
Pe locul lăsat liber de Florentin Tudor în consiliul local ar trebui să intre, cel puţin teoretic, pesedistul Marin Nicoli, directorul Parcului Industrial Craiova. Nicoli s-a arătat interesat să preia demnitatea de consilier local, însă PSD amână primirea lui în legislativul municipal din motive pe care numai conducerea acestui partid le ştie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS