15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGala Filantropiei - la Muzeul Olteniei

Gala Filantropiei – la Muzeul Olteniei

Craiovenii sunt aşteptaţi în această seară, la ora 19.00, la Muzeul Olteniei, la Gala Filantropiei, organizată de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă (ARTI) şi Centrul de Voluntariat Voluntaris.
Cu acest prilej, va fi organizată o licitaţie având drept scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului „Filantropia“ din Craiova. Gala Filantropiei va reuni personalităţi locale din teatru, muzică şi sport, între care ambasadorii campaniei „Împreună pentru o comunitate puternică“ – Nataşa Raab, Emil Săndoi, Cristian Sanda, Carmen Amariei, Mădălina Amon, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri local. „Vom avea alături oameni de cultură, persoane extraordinare care au donat obiecte personale pentru a fi scoase la licitaţie. Emil Boroghină, președintele Fundației Shakespeare și al Festivalului Internațional Shakespeare, va dona un volum unicat de William Shakespeare şi o statuetă reprezentându-l pe Sofocle, Natașa Raab, maestru de ceremonii al Galei Filantropiei, va dona un obiect decorativ de sticlă realizat de Mihai Ţopescu, designer sticlă, artist decorator, absolvent al Institutului de Arte Plastice «Ion Andreescu» din Cluj, secţia sticlă. Cel mai bun artist plastic al anului 2011, Ioana Flueraşu, va dona pentru a fi scos la licitaţie un ansamblu artistic de sticlă, Mădălina Stoica, absolventă a Şcolii de Bijuterie Contemporană, va dona un pandant din lemn skupira încastrat în argint, Mihaela Birceanu – două seturi de papioane unicat, Alexandra Brezoianu – trei seturi de bijuterii lucrate manual, Ramona Preotesoiu, din partea atelierului Adina Constantinescu, va dona o rochiţă pentru fetiţe; artistul plastic Dan Nica – trei gravuri unicat, Bogdan Gheorghe Grosu, membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (2009-2011), membru al Fotoclubului «Mihai Dan-Călinescu», trei fotografii alb-negru, Miruna Caminescu – un set de farfurii decorative“, a precizat Livia-Andreea Gavrilă, PR Centrul de Voluntariat Voluntaris.
Campania a fost lansată pe 3 iunie şi va continua până în luna octombrie. Promotorii campaniei au făcut o listă cu toate materialele necesare pentru renovarea secţiei, costurile ridicându-se la aproximativ 94.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS