22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe juniorii de la CSJ Ştiinţa U Craiova

Scandal pe juniorii de la CSJ Ştiinţa U Craiova

Cu surle şi trâmbiţe au anunţat oficialii FC Universitatea Craiova participarea echipei în Liga a II-a, în conferinţa de presă organizată luni, finanţatorul Adrian Mititelu prezentându-se cu o listă cu 20 de jucători, cu întreg staff-ul echipei şi mult optimism în faţa jurnaliştilor şi suporterilor. În realitate, legitimarea celor 20 de fotbalişti la FRF este sub semnul întrebării, trimisul clubului la federaţie obţinând doar un număr de înregistrare a dosarelor la Comisia de Competiţii.
Directorul centrului de copii şi juniori CSJ Ştiinţa U Craiova, Bogdan Pâncu, a dorit să afle dacă într-adevăr Mititelu a înregistrat contractele de joc ale fotbaliştilor anunţaţi în conferinţă, nu de alta, dar gruparea pe care o conduce nu a încasat nici un ban pe zece juniori, aflaţi pe lista respectivă. Interesându-se la FRF, „produsele“ CSJ, în speţă Bogdan Ciocârlă, Florin Dragomir, Georgian Dinu, Claudiu Bălan, Ionuţ Mârzeanu, Gabriel Miu, Lucian Avram, Vasile Stănia, Vlad Georgescu şi Lucian Pătru, nu figurează ca transferaţi la FC Universitatea.
„S-au dus la federaţie, la Registratură, şi le-au dat un număr de înregistrare, dar asta e egal cu zero, nu e considerat înregistrarea contractului. Zece jucători ai CSJ Ştiinţa U Craiova sunt pe lista lui Mititelu, dar sunt probleme cu ei. Or fi semnat contracte cu Mititelu, dar ca să fie înregistrate înţelegerile respective la FRF trebuie să facă dovada plăţii grilei de formare către clubul formator, conform regulamentelor federaţiei, iar el nu a plătit pentru nici un jucător. Este vorba despre 267.750 de lei, echivalentul a 60.000 de euro. Iată ce spune ROAF-ul: «Articolul 21.2.8: compensaţia de formare pentru Liga a 2-a (litera e) este de 3.500 lei/an; Articolul 21.2: compensaţia de formare se plăteşte fostului club de către clubul cu care un jucător amator în vârstă de până la 23 de ani a încheiat un contract de muncă sau o convenţie civilă, schimbându-şi astfel statutul în profesionist sau/ori de câte ori jucătorul se legitimează/transferă la un alt club de categorie superioară; Articolul 21.2.1: pentru a încheia primul contract cu alt club, jucătorul amator nu are nevoie de acordul clubului la care este legitimat. Clubul care a încheiat contractul cu jucătorul respectiv este obligat să înştiinţeze, în scris, fostul club al jucătorului. Pentru a legitima jucătorul, noul club trebuie să prezinte FRF/LPF/AJF, după caz, următoarele documente: contractul încheiat cu jucătorul, dovada achitării către fostul club a sumei aferente compensaţiei de formare ori dovada stingerii în alt mod a acestei obligaţii, carnetul de legitimare al jucătorului, fişa personală a jucătorului, dovada achitării taxei de transfer». Dacă Mititelu plăteşte, vor deveni jucătorii lui, dar până atunci sunt ai CSJ Ştiinţa U Craiova, indiferent ce înţelegere are cu ei. Din ce ştiu eu nu s-a făcut nici înscrierea oficială a echipei, ci s-au depus nişte acte la Registratură, ceea ce, repet, nu înseamnă nimic. Nu cunosc foarte bine situaţia, că nu m-a interesat. Dacă o să ducem aceşti jucători la CS Universitatea Craiova depinde numai de ceea ce se va întâmpla acolo, pentru că trebuie să vedem exact ce va fi acolo. Noi suntem dispuşi să colaborăm cu oricine ne cere ajutorul. Contractul nostru de colaborare cu clubul domnului Mititelu a expirat de la 1 august 2012“, a spus Bogdan Pâncu, pentru GdS.
Pentru a lămuri problema legitimării jucătorilor şi înscrierii echipei în Liga a II-a l-am contactat telefonic şi pe directorul Comisiei de Competiţii a FRF, Adrian Rămureanu, dar acesta nu a dorit să comenteze, scuzându-se că se află la Londra.

Crăciun este încă jucătorul lui CS Turnu Severin

Acestor zece fotbalişti cu probleme li se adaugă şi atacantul Cătălin Crăciun, care este încă jucătorul celor de la CS Turnu Severin. „M-am înţeles cu domnul Mititelu şi vin la echipă, dar nu am semnat, pentru că eu mai am un an contract cu cei de la Severin. Am solicitat rezilierea contractului şi aştept“, a declarat Crăciun, pentru GdS.
„Nu s-a reziliat nici un contract al lui Crăciun, e jucătorul nostru. Nu am luat nici o hotărâre în acest sens pentru că aşteptăm să vedem dacă ne înscriem sau nu în Liga a II-a. Un răspuns în acest sens îl vom avea cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru că domnul viceprimar Marius Screciu nu este în ţară, iar domnul primar Constantin Gherghe nu este în localitate“, a declarat vicepreşedintele CS Turnu Severin, Felix Nuhaiu, pentru GdS.

Marcel Iancu: Sunt jucătorii Universităţii Craiova

În replică, directorul executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a punctat că este o aberaţie dacă CSJ Ştiinţa U Craiova va solicita grila de formare a juniorilor. „Să fie clar: juniorii respectivi sunt jucătorii Universităţii Craiova. CSJ Ştiinţa U Craiova a fost înfiinţat pentru a creşte copii pentru FC Universitatea. Între cele două cluburi a existat un protocol, care, de asemenea, a fost prelungit tacit, iar noi, după dezafiliere, am legitimat fotbaliştii pe CSJ, jucători pe care i-am dat un an la Victoria Celaru, în Liga a IV-a, ca să aibă jocuri în picioare. Grupa de ‘97, antrenată de Ovidiu Turcu, a jucat pentru CSJ în Campionatul Naţional de juniori B. Tot noi, adică FC Universitatea, am înfiinţat încă trei grupe de copii, de 1998 şi 1999 şi 2002, şi pentru a participa în competiţie i-am înscris tot pe CSJ. Vreau să cred că munca noastră de doi ani ne este recunoscută şi că fotbaliştii aparţin, de fapt şi de drept, clubului FC Universitatea Craiova. Prin semnarea contractelor cu clubul nostru s-a intrat într-o normalitate, iar din punct de vedere fotbalistic şi regulamentar, fotbaliştii aparţin FC Universitatea Craiova. De altfel, ei nici nu ar mai putea semna alte contracte de muncă cu alt club, întrucât sunt înregistraţi de noi la FRF, chiar şi cu dată certă. Altfel ar exista un litigiu şi un conflict de interese, iar fotbaliştii ar risca o suspendare de un an, rămânând tot în proprietatea clubului cu care s-a semnat primul contract în care ei au devenit seniori. CSJ dacă nu-şi respectă protocolul şi ar dori să facă un rău clubului FC Universitatea ar putea solicita o grilă de formare pentru anii de instruire, care oricum este nesemnificativă pentru proiectul nostru. Nu cred că se va ajunge la aceasta, pentru că preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, şi directorul CSJ, Bogdan Pâncu, cunosc toate aceste amănunte. Pâncu este invitatul meu să facă ce crede de cuviinţă în privinţa grilei, dar îl asigur că va pierde. Este bine să returneze grupele de ‘97, ‘98, ‘99 şi 2002, care sunt formate de FC Universitatea şi au fost antrenate de Ovidiu Turcu şi Petrişor Bondrea, tehnicieni plătiţi de domnul Mititelu, nu de CSJ. Nu văd de ce am face acte de caritate pentru directorul Pâncu. Pentru anul 2011-2012, beneficiara grilei de formare este Victoria Celaru. La începutul anului competiţional 2012-2013, Victoria Celaru a cedat locul său din Liga a IV-a clubului CSJ, iar jucătorii au fost legitimaţi la CSJ conjunctural, pentru că FC Universitatea era dezafiliată şi în acest mod s-a putut ca juniorii să evolueze în Campionatul Naţional de juniori A. În ceea ce priveşte legitimările la FRF, vă spun că avem destul timp la dispoziţie, pentru că data-limită este 7 septembrie. Până atunci putem legitima şi 40 de jucători. Consider că trebuie să încheiem aceste războaie, pentru că nu aduc decât rău fotbalului craiovean şi imaginii sale“, a spus Marcel Iancu, pentru GdS.
Directorul CSJ Ştiinţa U Craiova, Bogdan Pâncu, a început să râdă când a auzit spusele lui Marcel Iancu. „E poveste ce spune domnul Iancu. Acei jucători care au mers la Celaru au fost împrumutaţi de noi pentru un an, apoi au revenit la club, deci cum să poată solicita cei de la Victoria grila de formare? Cum adică «există o înţelegere tacită»? E aberant totul“, a punctat Pâncu.

Juniorii de la CSJ însumează 60.000 de euro

Iată sumele pe care FC Universitatea Craiova ar fi trebuit să le achite către CSJ Ştiinţa U Craiova pentru juniorii anunţaţi în conferinţa de presă:
– Ionuţ Mârzeanu (fundaş) – grila de formare: 4 ani x 3.500 lei = 14.000 lei;
– Georgian Dinu (mijlocaş) – grila de formare: 9,5 ani x 3.500 lei = 33.250 lei;
– Gabriel Miu (mijlocaş) – grila de formare: 9,5 ani x 3.500 lei = 33.250 lei;
– Claudiu Bălan (atacant) – grila de formare: 9,5 ani x 3.500 lei = 33.250 lei;
– Vasile Stănia (fundaş) – grila de formare: 9,5 ani x 3.500 lei = 33.250 lei;
– Florin Dragomir (mijlocaş) – grila de formare: 8,5 ani x 3.500 lei = 29.750 lei;
– Lucian Pătru (mijlocaş) – grila de formare: 9 ani x 3.500 lei = 31.500 lei;
– Bogdan Ciocârlă (fundaş) – grila de formare: 8 x 3.500 lei = 28.000 lei;
– Lucian Avram (fundaş) – grila de formare: 8 x 3500 lei = 28.000 lei;
– Vlad Georgescu (mijlocaş) – grila de formare: 1 x 3.500 lei = 3.500 lei.
Total: 267.750 lei / 60.000 euro.

Alexandru Vîrtosu

Vin banii pentru CS Universitatea

Consiliul Local Craiova a fost convocat, pentru mâine, în şedinţă extraordinară, pentru a vota asocierea care va da naştere clubului de fotbal CS Universitatea Craiova, care va activa din toamnă în Liga a II-a. Tot mâine, finanţatorul va anunţa lotul cu care va ataca promovarea în Liga I.

Consiliul Local (CL) Craiova se va întruni mâine, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba asocierea municipalităţii cu societatea Blue Lions Capital SA şi Clubul Sportiv (CS) Universitatea Craiova şi a readuce fotbalul în Bănie. După cum am relatat deja în GdS („Investitori-surpriză la Universitatea Craiova“ – 29 iunie), Blue Lions Capital SA este patronată de Adrian Andrici şi Laviniu Beze, doi oameni extrem de activi pe piaţa de capital românească. Adrian Andrici are afaceri în construcţii, imobiliare, bursă şi este cunoscut ca finanţator al Radio City FM şi al revistei Kamikaze. Laviniu Beze este oltean născut în Vânju Mare şi crescut la Drobeta Turnu-Severin, fiind contaminat din tinereţe de microbul alb-albastru. Are afaceri în consultanţă şi management, cu experienţă în firme celebre, cum ar fi Ernst & Young sau KPMG. Omul de afaceri este preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC). Potrivit unei adrese trimise către CL Craiova, SC Blue Lions Capital SA se angajează să asigure finanţarea viitorului club de fotbal CS Universitatea Craiova. Primarul Olguţa Vasilescu a afirmat săptămâna trecută că bugetul va fi în primul an de circa 1,5 milioane de euro. Tot în şedinţa de mâine, CL Craiova va prelua de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj şi Centrul de recuperare „Luncă“ (cantonamentul).

Fotbalul se întoarce acasă

Noua structură sportivă care va desfăşura activitatea de fotbal în Bănie va rezulta prin asocierea dintre CL Craiova, Blue Lions Capital SA şi CS Universitatea Craiova. CL Craiova va pune la dispoziţia clubului Complexul „Ion Oblemenco“ şi cantonamentul, în timp ce clubul CS Universitatea Craiova vine cu Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), palmaresul, sigla şi culorile echipei. Temeiul legal al acestei asocieri îl găsim în Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală şi Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului. Potrivit legii, CL „hotărăşte, în condiţiile legii, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local“ (art. 36 alin. (7) din Legea nr. 251/2001). De asemenea, autorităţile administraţiei publice, unităţile şi instituţiile de învăţământ, instituţiile sportive, precum şi organismele neguvernamentale de profil au obligaţia să sprijine sportul pentru toţi şi sportul de performanţă şi să asigure condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale (art. 3 alin.1 din Legea nr. 69/2000). CS Universitatea Craiova este clubul-mamă al Fotbal Club Universitatea Craiova, care are în prezent 15 secţii: atletism, baschet, bridge, handbal, orientare sportivă, şah, tenis de masă, volei, fotbal, scrimă, lupte, badminton, dans sportiv, karate şi judo. După şedinţa extraordinară de mâine a CL Craiova, finanţatorul şi antrenorul vor anunţa componenţa lotului Universităţii Craiova. Ulterior, vor avea loc procedurile pentru înscrierea echipei în Liga a II-a, pe locul oferit municipiului Craiova de Adunarea Generală (AG) a FRF în 2011, când a fost dezafiliată societatea lui Adrian Mititelu.
Bogdan Groşereanu

Nicolo Napoli n-a putut intra pe „Ion Oblemenco“

Antrenorul formaţiei FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, şi-a exprimat dorinţa să inspecteze stadionul „Ion Oblemenco“, pentru a vedea stadiul în care se află, în eventualitatea efectuării primei părţi a pregătirii jucătorilor dacă autorităţile locale se răzgândesc şi lasă trupa finanţată de Adrian Mititelu să-şi continue şederea în complexul sportiv. Tehnicianul italian a fost întâmpinat de mai multe echipaje ale Poliției Locale din Craiova la porțile arenei, explicându-i-se că nu îi este permis accesul în incinta bazei sportive.
„Nici o închisoare nu este atât de bine păzită! Am venit să văd cum arată stadionul, dar nu mă lasă să intru. Mi-au zis că nu am voie decât pe alei şi nu pot să intru pe stadion. Nu este corect aşa ceva. Sper să se rezolve această situație pentru că eu doar aici vreau să joc. Nu contează că sunt buruieni prin tribune, intrăm şi în câteva zile facem curăţenie“, a declarat Napoli.
Refuzul autorităților de a-l lăsa pe noul antrenor al Universității Craiova să intre pe stadion vine la câteva zile după evacuarea lui Adrian Mititelu de pe „Ion Oblemenco“.
Alexandru Vîrtosu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS