21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal în Consiliul Local Fărcăşeşti

Scandal în Consiliul Local Fărcăşeşti

Consiliul Local Fărcăşeşti stă pe un butoi de pulbere. Primarul Spiridon Bălu (foto) susţine că aleşii locali de la USL şi PP DD au refuzat să participe de trei ori consecutiv la şedinţele ordinare ale consiliului local, acestea nemaiavând loc, iar, potrivit legii, minilegislativul local este dizolvat şi este necesară organizarea de alegeri anticipate. Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a cerut subalternilor săi îi prezinte un raport în ceea ce priveşte situaţia Consiliului Local Fărcăşeşti.
„Dacă consiliul local a fost convocat de trei ori conform prevederilor locale şi nu au participat consilierii, atunci se poate ajunge la măsura dizolvării acestui organism. Primarul va face adresă la instanţa de judecată, care va dispune dizolvarea. Apoi instanţa va trimite adresă către noi şi noi vom face demersuri la guvern pentru organizarea de noi alegeri. Eu am cerut o informare în detaliu colegilor de la Departamentul juridic pentru a vedea exact situaţia de la Fărcăşeşti şi ce avem de făcut“, a declarat prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.
Localitatea Fărcăşeşti a fost măcinată de scandaluri în ultimul an. Primarul s-a războit cu viceprimarul pe care a vrut să îl demită. La rândul său, viceprimarul a început la un moment dat să strângă semnături pentru a organiza un referendum pentru demiterea primarului. Edilul Bălu este în atenţia oamenilor legii pentru mai multe cadouri şi servicii făcute pe bani publici cetăţenilor din comună.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS