17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCititorii GdS nu au uitat-o pe Anabela

Cititorii GdS nu au uitat-o pe Anabela

http://www.youtube.com/watch?v=UsHUipNrfWQ

Anabela, fetiţa de 11 ani care învaţă la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, remarcată pentru performanţa şcolară pe care a reuşit să o obţină în ciuda problemelor financiare, nu a fost uitată de cititorii cotidianului Gazeta de Sud.

Ieri am trecut pragul casei în care locuieşte fetiţa pentru că un om de bine a donat prin fundaţia Gazeta de Sud suma de 1.500 de lei, bani pe care ea şi mama ei să-i folosească pentru cheltuielile zilnice. Nu o mai văzusem pe Anabela de mai bine de o lună. Am găsit-o în noua ei locuinţă – o garsonieră cochetă pe care o descrie drept locul unde poate să respire -, lucrând la laptop. Vizita i-a adus zâmbetul pe buze. „Mă bucur că ne revedem. M-aţi luat prin surprindere. Şi vă mulţumesc pentru că în continuare îmi asiguraţi sprijinul“, a spus micuţa. A luat banii, mărturisind că nu are deocamdată un plan. „Nu ştiu ce o să fac cu ei. Este o surpriză şi nu aveam un plan şi nici ceva ce să îmi doresc urgent, pentru că deocamdată am primit rechizite, caiete şi cărţi de poveşti de care vreau să mă bucur în această vacanţă. Deja am început să citesc. Am şi terminat primul capitol din «Cireşarii», acum scriu rezumatul“, a precizat emoţionată Anabela.
Aşezată pe scaun, confortabil, fără a mai fi obligată să stea pe jos cum făcea atunci când am cunoscut-o, Anabela reda principalele întâmplări ale poveştii la laptopul pe care l-a primit de la cei care au dorit să-i întindă o mână de ajutor.

A obţinut primele premii

Deşi şcoala s-a terminat, Anabela şi-a făcut un program strict de lucru pentru perioada vacanţei de vară. „M-am odihnit câteva zile şi acum vreau să îmi reiau activitatea. O să îmi dedic timpul în special pentru lectură şi învăţat“, a spus răspicat eleva. În spatele acestei afirmaţii se ascunde dorinţa de a obţine rezultate mult mai bune. Este autodidactă şi exigentă cu sine. „Am terminat clasa a V-a cu media 9,46, dar sunt cam nemulţumită de mine. Am luat premiul III şi aş fi vrut măcar II. Am pierdut pentru 40 de sutimi. Acum îmi doresc ca prin efortul depus pe perioada verii să reuşesc ceea ce mi-am propus. Vreau să fiu măcar a doua din clasă“, a explicat Anabela. Păstrează diploma cu premiul obţinut într-o mapă în care vrea să adune şi alte mărturii ale reuşitelor şcolare. Îşi doreşte să participe şi la concursurile şcolare.
Primul pas în această privinţă l-a făcut chiar înainte de sosirea vacanţei, participând la un concurs de desen, la care a obţinut locul I. „Am reuşit să ajung la acel concurs pentru că nu a fost nevoie să dau bani. Şi a fost o competiţie care a implicat nu numai îndemânare, ci şi creativitate. Au fost trei teme: ia românească, hora satului sau un model al vremurilor actuale. Eu am desenat o fată în ie şi am reuşit să fiu înaintea tuturor participanţilor. Am obţinut locul I“, a povestit eleva. Premiul i-a dat încredere, însă micuţa se gândeşte mereu să nu ajungă să aibă nevoie de eforturi financiare pe care nu le-ar putea face mama sa.

Îşi doreşte un loc al său

Performanţa elevei a fost sprijinită de mulţi oameni de bine, care încearcă să o încurajeze, făcând-o să uite de toate grijile. „Cred că nu o să mai avem grija rechizitelor şcolare. Un reprezentant al unei librării ne-a sunat şi ne-a asigurat că îi va da necesarul de rechizite până va termina clasa a VIII-a. A primit de la el şi cărţi noi de poveşti, pe care le va citi în această vară. Deja a început lectura şi în fiecare seară îmi povesteşte ce a mai citit. Mă bucură că tot ceea ce a reuşit până acum a fost pe forţele proprii“, a spus mama fetiţei.
Anabela îşi doreşte ca întreg efortul pentru pregătirea ei să-i aducă un loc al său, să nu mai aibă grija zilei de mâine. „Îmi doresc să am un loc al meu, de unde să ştiu că nimeni nu mă va da afară“, a spus Anabela. Ea consideră că munca ei de fiecare zi o va ajuta să-şi îndeplinească acest vis. Dar va mai avea mult timp nevoie de sprijin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS