14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuporterii sunt bulversaţi

Suporterii sunt bulversaţi

La scurt timp după conferinţa de presă susţină de primarul Lia Olguţa Vasilescu, care a afirmat că a discutat cu fanii Universităţii Craiova şi a recunoscut că au fost păreri şi pro, şi contra creării noii echipe, suporterii Ştiinţei au şi luat poziţie. „Peluza Sud 97 Craiova“ a emis un comunicat în care anunţă că nu va sprijini noul proiect şi că se va dezice de „echipa surogat“.
„1. Ne dezicem în totalitate de această nouă echipă surogat, echipă ce nu poate reprezenta sub nici o formă continuatoarea adevăratei «Universitatea Craiova». Nu vrem să luăm parte la acest proiect şi nu dorim asocierea noastră cu orice pol de interes ce ar susţine această echipă.
2. Ne menţinem poziţia împotriva politicii dezastruoase de management a actualului finanţator şi susţinem în continuare faptul că situaţia actuală a clubului i se datorează în proporţie de 100%. Considerăm că singura modalitate de salvare a fotbalului craiovean în acest moment ar fi schimbarea acţionariatului «Universităţii Craiova» cât mai repede posibil“, se arată în comunicatul „Peluzei Sud 97 Craiova“.
Cea mai mare comunitate a ultraşilor Ştiinţei, Asociaţia Suporterilor Olteni (ASO), nu s-a pronunţat momentan. „Vrem să ştim exact despre ce e vorba şi apoi ne vom face publică poziţia. Am înţeles că e treabă serioasă şi ne-am bucura să fie aşa, dar, dacă noua echipă nu este continuatoarea palmaresului, nu vom susţine proiectul. Numai noi ştim cât ne-am dori să avem o echipă a noastră, fără Mititelu, la câte ne-a făcut de-a lungul timpului, dar nu îmbrăţişăm orice echipă“, a declarat preşedintele ASO, Irinel Coandă, pentru GdS.

Fostele glorii ale Ştiinţei, implicate şi nu prea

Din declaraţiile făcute miercuri seară, după „şedinţa“ dintre primarul Lia Olguţa Vasilescu şi foştii mari jucători ai Universităţii Craiova, reieşea faptul că Donose şi compania nu vor face parte din organigrama clubului CS Universitatea Craiova, dar că vor avea o implicare indirectă. În realitate, jucătorii Craiovei Maxima şi ceilalţi jucători emblematici ai Băniei vor avea doar rolul de supervizori.  „Nu ni s-au spus nici nouă mai multe despre echipă, despre componenţă sau antrenori. Am fost întrebaţi doar dacă suntem de acord cu acest proiect, iar noi am spus că moral suntem alături, că îl susţinem. E foarte bine că se face echipă şi că oraşul va avea fotbal fără Mititelu, dar am atenţionat-o pe doamna primar că obiectivul trebuie să fie promovarea“, a spus Narcis Mohora, pentru GdS.
„Noi nu prea suntem implicaţi în acest proiect, nu ni s-a propus nimic, cel puţin până acum. I-am cerut doamnei primar să ne spună şi nouă numele jucătorilor care ne vor reprezenta, să ştim şi noi dacă sunt lei adevăraţi sau maidanezi, că nu poţi ieşi în faţa a 20.000 de spectatori cu un râs de echipă. Ne-a asigurat că CS Universitatea Craiova va avea un lot valoros şi un antrenor priceput, aşa cum ni s-a spus. Noi suntem alături de această echipă, pentru că palmaresul până în 1994 se regăseşte la Pavel Badea. Deci toate realizările noastre sunt acolo, cum să ne opunem acestui proiect?“, a declarat Nicolae Tilihoi, pentru GdS. „Eu nu sunt de acord cu noua echipă, că nu este cea adevărată. Ideal ar fi fost să se ajungă la o înţelegere cu Adrian Mititelu“, a comentat Ilie Balaci la Digi Sport.

Juniorii care au semnat cu Mititelu pot fi salvaţi

În urmă cu aproximativ o lună, finanţatorul dezafiliatei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, anunţa că a obţinut semnăturile mai multor jucători de perspectivă, lucru foarte adevărat, însă destinaţia juniorilor „ochiţi“ de la CSJ Ştiinţa U Craiova ar putea fi cu totul alta, în speţă noua echipă a municipiului. „Eu ştiu că au semnat cinci jucători cu Mititelu şi este vorba de Claudiu Bălan, Vasile Stănia, Lucian Avram, Ionuţ Mârzeanu şi Georgian Dinu. În momentul în care semnează cu o echipă, juniorul îşi schimbă statutul din jucător amator în jucător profesionist, dar clubul respectiv trebuie să facă dovada plăţii grilei de formare. În cazul nostru, echipa domnului Mititelu trebuia să ne plătească nouă, celor de la CSJ, banii pentru formarea jucătorilor menţionaţi mai sus, dar până la această oră nu s-a întâmplat acest lucru. Nu ştiu să vă spun acum despre ce sumă este vorba, dar nu este o sumă modică şi noi, CSJ Ştiinţa U Craiova, putem duce aceşti jucători crescuţi de noi la o altă echipă în baza unei colaborări şi bineînţeles în schimbul grilei de formare. Contractul nostru cu clubul domnului Mititelu a expirat de la 1 august 2012“, a spus directorul centrului de copii şi juniori al CSJ Ştiinţa U Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS