20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratorul şi tehnicianul veterinar, demişi de la Zoo

Administratorul şi tehnicianul veterinar, demişi de la Zoo

În urma scandalului puilor de leu de la Grădina Zoologică din Craiova, Regia Autonomă şi de Administrare a Fondului Locativ şi Domeniului Public Craiova i-a demis pe administratorul Ion Cojocaru, dar şi pe tehnicianul veterinar Gheorghe Diaconeasa. „Am primit ieri (marţi – n.r.) decizie de demitere. În trei zile am avut-o şi eu, şi tehnicianul veterinar“, a confirmat pentru GdS fostul administrator Ion Cojocaru, care a fost dat afară cu un an înainte de a ieşi la pensie. Vineri, RAADPFL Craiova a emis un comunicat de presă prin care anunţa sancţionarea celor doi, până la demitere, spunând, totodată, că ancheta este în desfăşurare pentru a vedea dacă mai există vinovaţi. Până la momentul actual, nimeni nu a mai fost sancţionat. Demiterea celor doi este motivată în acelaşi comunicat de presă prin faptul că „nu au adus la cunoştinţă superiorilor ierarhici direcţi şi nici conducerii regiei faptul că leoaica a fost gestantă în toată această perioadă“.

Cine o fi noul administrator?

GdS a încercat, din nou, să obţină un punct de vedere de la directorul RAADPFL Craiova, Florin Lungu, însă acesta a fost, ca de obicei, de negăsit. Secretara ne-a informat că Lungu era pe teren şi că ea nu este în măsură să ofere aceste informaţii. Contactat telefonic, directorul regiei nu a răspuns pentru a putea oferi informaţii în ceea ce priveşte un nou administrator al Grădinii Zoologice. Mai mult, instituţia nu are nici purtător de cuvânt pentru a înlesni relaţiile cu presa. Nici la Grădina Zoologică lucrurile nu au stat altfel, căci nimeni nu a fost de găsit.

După rezultatele DSVSA, plângeri şi comisii

Rezultatele analizei efectuate de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj vor fi făcute publice zilele acestea. În urma lor, medicul Ionel Avram va fi chemat la comisia de deontolgie a Colegiului Medicilor Veterinari Dolj. Mai mult, preşedinta Asociaţiei „Viaţa Animalelor“, Aurelia Loacă, spune şi ea că aşteaptă rezultatele analizelor pentru a înainta o plângere în ceea ce-l priveşte pe medicul responsabil de animalele de la Grădina Zoologică. „Deocamdată, plângerea noastră va fi formulată, nu este încă depusă pentru că noi aşteptăm rezultatul de la Mediu şi de la DSVSA. După ce avem aceste rezultate, atunci se vor depune plângerile necesare“, a declarat Aurelia Loacă.
Contactat de GdS, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu, Gheorghe Călinoiu, a spus că rămâne de văzut dacă, până la 15 iulie, dată la care expiră autorizaţia de mediu, vor începe lucrările pentru reamenajarea Grădinii Zoologice. În ceea ce priveşte puii de leu, acesta a precizat că situaţia se încadrează exclusiv în competenţele DSVSA Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS