16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev bătut la ora de sport?

Elev bătut la ora de sport?

Scandal la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ din Craiova. Un elev de 11 ani a ajuns la urgenţă după ora de educaţie fizică, prezentând mai multe lovituri la cap, după ce ar fi fost agresat chiar de profesorul care îi preda această disciplină.

Copilul a ajuns la urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Craiova miercuri, imediat după ce a terminat orele, pentru a primi îngrijiri medicale, întrucât în urma corecţiei administrate de profesorul de educaţie fizică şi sport s-a lovit cu capul de calorifer. Incidentul a fost provocat de faptul că elevul nu a reuşit să strângă mingile de pe terenul de sport în timp util, iar cadrul didactic a devenit violent. „Miercuri, la ora 14.02, pacientul s-a prezentat la urgenţă, cu mijloace proprii, iar la ora 14.25 a plecat către domiciliu, după ce a fost investigat şi a primit îngrijirile de urgenţă. Băiatul a fost diagnosticat cu hematom epicranian occipital drept şi un traumatism cranio-cerebral acut minor, se pare în urma unei agresiuni fizice. Copilul a afirmat că a fost agresat de profesorul de sport şi s-a lovit cu capul de calorifer, iar din urgenţă s-a anunţat poliţia pentru a se stabili circumstanţele în care s-au petrecut faptele“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Craiova.

Şcoala face investigaţii

Incidentul a fost reclamat şi la conducerea unităţii de învăţământ, chiar de diriginta clasei. „Am fost sesizat de diriginta clasei şi am luat legătura imediat cu familia elevului, dar şi cu profesorul acuzat, Marius Florescu, care nu a confirmat nimic din cele sesizate. Cadrul didactic mi-a spus că a fost vorba doar de o aruncare accidentală a unei mingi şi nimic altceva. Vom sta de vorbă şi cu alţi elevi pentru a stabili ceea ce s-a întâmplat la ora respectivă. Dacă profesorul se va face vinovat vom lua măsuri, pentru că nu tolerăm cazuri de acest gen“, a precizat Anghel Petrescu, directorul Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu“ din Craiova. Surse din interiorul şcolii spun că profesorul nu este la prima abatere de acest gen şi că foloseşte un vocabular agresiv şi jignitor la adresa elevilor. Managerul unităţii de învăţământ susţine însă că este prima sesizare de abatere disciplinară a acestui cadru didactic.

I s-a întocmit dosar penal

Familia copilului nu s-a mulţumit doar cu cercetarea disciplinară la locul de muncă şi a depus plângere şi la poliţie. „S-a depus o plângere pe numele profesorului Marius Florescu, la Secţia 4 de poliţie, şi s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Dosarul este în faza premergătoare, iar încadrarea juridică depinde de numărul de zile de îngrijiri medicale care îi vor fi acordate copilului de către medicii din cadrul Institutului de Medicină Legală“, a precizat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj. Potrivit poliţiştilor, până ieri la prânz nu s-a prezentat însă nici un document de la Medicină Legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS