16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalModul de recalculare a pensiilor, soluţionat de Avocatul Poporului

Modul de recalculare a pensiilor, soluţionat de Avocatul Poporului

În prima jumătate a anului 2013, Biroul Teritorial Craiova al Instituţiei Avocatul Poporului, ce are ca arie de competenţă Curtea de Apel Craiova, deservind judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi, a înregistrat şi soluţionat 171 de petiţii pentru care s-au deschis şi instrumentat 75 de dosare. Alte 450 de persoane au solicitat consultanţă telefonic şi a fost nevoie de efectuarea unei anchete în Penitenciarul Craiova. „În alte situaţii ne-am sesizat din oficiu. A fost nevoie de deschiderea unor dosare, cererile cele mai multe vizând legile fondului funciar, dar şi de modul de recalculare a pensiilor. Am avut sesizări când oamenii au reclamat faptul că sporurile nu le-au fost adăugate corect în momentul recalculării pensiei. În cei aproape şapte ani de activitate, am acordat consiliere directă, prin intermediul audienţelor şi consiliere telefonică, prin intermediul serviciului dispecerat, pentru aproximativ 10.979 de persoane. Egalitatea în drepturi, dreptul la un trai decent, dreptul la proprietate privată, dreptul la moştenire, dreptul la informaţie, dreptul la muncă şi protecţia socială a muncii, dar şi încălcarea libertăţilor consacrate în Constituţia României sunt domeniile în care doljenii, şi nu numai, au cerut consilierea şi sprijinul nostru“, a precizat Simona Emandi, consilier coordonator la Biroul Teritorial Craiova-Avocatul Poporului.
Consilierea şi sprijinul oferite de Avocatul Poporului sunt gratuite, persoanele fiind scutite de taxă de timbru, tocmai în ideea de a permite accesul le serviciile acestei instituţii tuturor persoanelor, fără nici o oprelişte, financiară sau de altă natură.
În această lună, consilierii Avocatului Poporului acordă audienţe la sediul Prefecturilor Judeţelor Olt, Gorj şi Mehedinţi: la Prefectura Olt – 19 iunie 2013, la Prefectura Mehedinţi – 26 iunie 2013, iar la Prefectura Gorj – 28 iunie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS