14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSorin Duducea, reţinut 29 de zile

Sorin Duducea, reţinut 29 de zile

Anchetatorii au decis vineri după-amiază ca Sorin Duducea  împreună cu doi cetăţeni de etnie romă să fie reţinuţi 29 de zile, în timp ce restul persoanelor audiate în acelaşi dosar să fie cercetate în libertate.
„Regele asfaltului“ din Mehedinţi, Sorin Duducea, este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei cercetaţi în libertate se numără şi directorul executiv al Finanţelor Publice Mehedinţi, Violeta Crăciun, şi şeful Gărzii Financiare Mehedinţi, Gheorghe Huza.
Într-un comunicat remis miercuri de DIICOT se arată că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
„Pe 5 iunie, procurorii DIICOT au efectuat 24 de percheziţii domiciliare în judeţe Mehedinţi (21), Dolj (1) şi Olt (2), la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale“, se mai arată în comunicatul DIICOT.
Potrivit aceleiaşi surse, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 de lei, pentru care au dedus în mod ilegal TVA şi au diminuat impozitul pe profit. DIICOT susţine că activitatea infracţională a fost sprijinită de un comisar-şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi de un director executiv în cadrul DGFP Mehedinţi. Prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS