24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Ne apropiem cu paşi repezi de închiderea stagiunilor, instituţiile de cultură urmând să ia o pauză în vacanţa de vară, aşa că iubitorii artei sub diferitele sale forme ar trebui să profite de ultimele spectacole de teatru şi operă sau de ultimele concerte simfonice ale Filarmonicii din acest sezon. Miercuri, de pildă, are loc cel din urmă concert din cadrul stagiunii de muzică de cameră a Filarmonicii, care se închide apoteotic, cu un recital extraordinar susţinut de violonistul Liviu Prunaru şi pianista Dana Protopopescu. Cei doi vor interpreta două sonate celebre: Guillaume Lekeu, Sonata în Sol major şi César Franck, Sonata în La major. Evenimentul începe la 19.00, iar costul unui bilet este de 15 lei (opt lei pentru elevi, studenţi, pensionari).
Seara de joi este marcată de artiştii Teatrului Liric „Elena Teodorini“, care susţin spectacolul „Contesa Mariza“, de la 19.00. Libretul le aparţine lui Julius Brammer şi Alfred Grünwald, fiind o adaptare după „Romanul unui tânăr sărac“ de Octave Feuillet.
Ajungem rapid la weekend; mai exact, la ziua de vineri, 14 iunie, când terasa Irish Way va fi gazda unui concert de debut. Trupa de blues 100% Bumbac vă aşteaptă, de la ora 21.00, la prima cântare, în formula: Dragoş Drăniceanu (voce), Ionuţ Drăniceanu (chitară şi violă), Dorian Roşu (clape şi muzicuţe) şi Mihnea Ionaşcu (muzicuţe, cajon, tamburină). Zece lei costă un bilet, iar rezervările se fac, în limita a 80 de locuri, la numărul de telefon 0762143528.
Un eveniment aparte are loc sâmbătă, pe 15 iunie, la club Craiova Veche. După un eveniment reuşit în Bucureşti şi foarte mult entuziasm, Proiectul fotografic IUBESC a pornit într-un turneu naţional în opt localităţi, care ajunge şi la Craiova. Acum doi ani, tânăra fotografă Marta Popescu şi-a invitat prietenii în studio pentru a spune ce iubesc. Fiecare a scris pe foaie cuvântul sau cuvintele care îl reprezinta şi aşa s-a născut proiectul fotografic care, un an mai târziu, a adunat 1.500 de oameni la primul eveniment, în Capitală.
Marta Popescu străbate acum România pentru a surprinde oamenii aşa cum sunt: liberi, nebuni, timizi, îndrăzneţi, creativi, sinceri. După şedinta foto, fiecare eveniment se va termina în zori, cu o petrecere. La finalul turneului, evenimentul se va întoarce în Bucureşti, pentru o expoziţie şi lansarea albumului fotografic cu cele mai reuşite poze.
Acestea au fost recomandările săptămânii pentru timpul liber, să aveţi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS