9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj, dezinteresat de strigătul profesorilor

ISJ Dolj, dezinteresat de strigătul profesorilor

Scandalul de la Şcoala Rojişte, unde 20 dintre cei 25 de profesori se declară nemulţumiţi de comportamentul şi activitatea managerului şcolii, fiind jigniţi şi ameninţaţi, nu pare să-i mişte pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Ieri, în urma publicării articolului despre situaţia de la unitatea respectivă de învăţământ, purtătorul de cuvânt al inspectoratului a avut o reacţie de-a dreptul uluitoare: „Nu pot da un punct de vedere pentru că acum trebuie să plec. Mergem la o sfinţire de biserică. Nu ştiţi? Nu aţi fost invitaţi? Cine vine la eveniment?“. Am insistat totuşi pentru o reacţie a instituţiei abilitate să restaureze climatul educaţional într-o şcoală unde s-au instalat dezechilibrul şi încordarea, unde majoritatea cadrelor didactice se plâng că aud tot felul de expresii deocheate, care ajung şi pe la urechile elevilor. Dar am primit o redirecţionare.
„Mergeţi la şefu’. Am primit la mapă şi noi reclamaţia de la şcoala respectivă. Dar vorbiţi cu şefu’“, a fost indicaţia purtătorului de cuvânt al instituţiei. Despre „şefu’“, inspectorul şcolar general Georgică Bercea, întrebasem cu câteva minute înainte de a apela la purtătorul de cuvânt şi am aflat că nu este în instituţie. Ceea ce i-am şi spus inspectorului şcolar, care a reacţionat: „A, da, e şi el un pic plecat“. Grăbit, inspectorul Mihăiţă Stoica a plecat la sfinţirea bisericii, lăsând cu uşurinţă deoparte problemele din şcoli. A trecut de ceva vreme în rândul oficialităţilor şi trebuie să meargă la evenimentele unde se fac poze.
Pe parcursul zilei de ieri, am încercat de mai multe ori să luăm punctul de vedere al inspectorului şcolar general Georgică Bercea, în speranţa că va reconfirma ceea ce a spus pe 5 iunie, la Ziua Educatorului, în faţa camerelor de filmat, şi anume că „învăţământul este pe mâini bune“. Nu a fost însă de găsit ca să răspundă cadrelor didactice. Nici o reacţie aşadar din partea inspectorului şcolar general la problemele din sistemul de învăţământ. De altfel, nici la şcoala din Rojişte nu a fost dat nici un semnal din partea acestei instituţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS