16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministrator după gratii

Administrator după gratii

Administratoarea Asociaţiei de Proprietari 1A Craioviţa Nouă, Doina Liana Paraschiv (foto), a fost arestată ieri, pentru 20 de zile. Judecătorii din cadrul Tribunalului Dolj au admis recursul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova după ce, în urmă cu câteva zile, cei de la Judecătorie respinseseră propunerea de arestare preventivă. „Inculpata a primit mandat de arestare pentru 20 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis recursul făcut de procurori. Am înţeles de la poliţiştii care se ocupă de caz că aceasta urmează să fie adusă în arestul IPJ Dolj“, a precizat comisarul-şef Leonard Băndoi.
Doina Liana Paraschiv a fost reţinută pe 3 iunie, pentru 24 de ore, de către procurori, fiind învinuită de comiterea infracţiunii de delapidare. Aceasta este acuzată că şi-a însuşit din casieria asociaţiei suma de 453.000 lei, deşi expertiza cerută de reprezentanţii asociaţiei de proprietari a dezvăluit că sumele furate sunt mult mai mari.
Neregulile făcute de administratoare (care îndeplinea şi funcţiile de casier, contabil, precum şi membru în Comitetul executiv) au fost descoperite în anul 2012 de către inspectorii din cadrul Primăriei Craiova, cu ocazia efectuării unui control de fond. În cele din urmă, dosarul a ajuns pe masa de lucru a poliţiştilor de la Investigarea Fraudelor.
Cercetările făcute de poliţişti au scos la iveală faptul că administratoarea a „profitat“ din plin de încasările de la asociaţie. În loc să plătească furnizorii, şi-a acordat bonuri de masă atât ei, cât şi celorlalţi angajaţi şi reprezentanţilor proprietarilor, şi-a decontat cursele cu taxiul, deşi acestea nu erau în interes de serviciu, şi-a acordat prime şi a plătit din banii proprietarilor două femei de serviciu pe care le folosea ca menajere la ea acasă.
Doina Paraschiv nu a stat prea bine nici la capitolul evidenţă contabilă şi gestiune. A efectuat lucrări de reparaţii şi modernizare a coloanelor fără a avea constituit fond de reparaţii, iar plăţile le efectua din încasările zilnice. Documentele justificative ce privesc plata furnizorilor, state de plată, facturi, chitanţe fiscale nu au viza cenzorului. Registrul de casă ţinut de administrator prezintă ştersături şi modificări fără ca eroarea să fie corectată prin tăiere. Există situaţii în care operaţiunile de plăţi făcute cu numerar sunt consemnate în registrul de casă la alte date calendaristice decât cele la care s-a efectuat plata şi care este înscrisă în documentul justificativ. Totodată, la poziţia plăţi din registrul de casă nu este descărcată valoarea reală a documentelor justificative, şi lista neregulilor poate continua. Pentru toate acestea, Doina Paraschiv este acuzată de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS