13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveanul Tiberiu Neacşu, lansare la BookFest

Craioveanul Tiberiu Neacşu, lansare la BookFest

În cadrul manifestărilor de la BookFest, pe 1 iunie (sâmbătă) este programată lansarea volumului „Acrobat în zece paşi“, carte apărută la Editura Tracus Arte din Bucureşti, autor fiind poetul craiovean Tiberiu Neacşu.

Absolvent al Facultăţii de Litere din Craiova, Tiberiu Neacşu a debutat publicistic cu poezie în revista Mozaicul, în 1999. Un an mai târziu, a avut loc debutul editorial cu volumul „Nebuna“, apărut la Editura Convorbiri literare, în urma concursului de poezie „Porni Luceafărul…“, Botoşani, 1999. Tiberiu Neacşu a fost, pe rând, colaborator şi apoi redactor la revista de cultură craioveană Mozaicul, cu prezenţe publicistice în reviste ca Poezia, Transilvania, SpectActor, Paradigma, pravaliaculturala.ro, Danse Macabre şi altele.

Volumul „Acrobat în zece paşi“ este a doua carte a poetului. Coperta a fost realizată „cu puţin ajutor de la prieteni, în compania unor viniluri Bârsaniene şi a unor mâini Albe“, după cum a ţinut să spună autorul, Tiberiu Neacşu. Despre acest volum, criticul Xenia Karo – Negrea a afirmat: „De la debutul din 2000 şi până azi, Tiberiu Neacşu şi-a oferit bucuria de a rămâne singur cu poezia, cu demonii şi cu îngerii săi (…). Acrobatul acesta nu este un saltimbanc, un clovn care să spună adevăruri inutilizabile, ci este întrupare extatică. Îmi place poezia lui Tiberiu Neacşu pentru elanurile expresive, pentru îndrăzneala dionisiacă, pentru libertatea din ea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS