15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpecialiştii în false accidente, coordonaţi din penitenciar

Specialiştii în false accidente, coordonaţi din penitenciar

Cei doi tineri din oraşul Rovinari specializaţi în înşelarea unor persoane prin metoda „Accidentul“ erau coordonaţi de un bărbat care se afla în perioada de detenţie. Din grupare făceau parte următorii: Claudiu Cătălin Crăete, de 25 de ani, din Rovinari, încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, precum şi Ilie Adrian Măroiu şi Florin Gabriel Popescu, ambii de 22 de ani, tot din oraşul Rovinari.
Potrivit Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu, cei trei sunt acuzaţi de înşelăciune în formă continuată. La sfârşitul săptămânii trecute, doi dintre aceştia au fost arestaţi, pentru 29 de zile, de către Judecătoria Târgu Jiu. Este vorba de Adrian Măroiu şi Gabriel Popescu, care au însă dreptul de a face recurs la decizia magistraţilor târgujieni. Ancheta poliţiei a avut în vedere două dosare de înşelăciune rămase cu autor neidentificat.

Judecătoare păgubită
 
Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, cei trei suspecţi, în perioada 18-21 mai, au contactat telefonic diverse persoane şi, atribuindu-şi diferite calităţi mincinoase (avocat), le induceau pe acestea în eroare, relatându-le că diverşi membri ai familiei au fost implicaţi în accidente de circulaţie.
De asemenea, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspecţii, din discuţiile purtate cu victimele, profitând de naivitatea acestora, aflau detalii despre membrii familiei, ajungând, astfel, să pretindă diferite sume de bani pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a situaţiei. Unul dintre suspecţi, Claudiu Cătălin Crăete, de 25 ani, din Rovinari, se află încarcerat în Penitenciarul Colibaşi, fiind condamnat anterior pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Prejudiciul creat a fost estimat la suma de peste 3.000 de lei. Una dintre cele care au răspuns apelurilor telefonice şi a picat în plasa ţeparilor este o judecătoare, care a virat o sumă de bani în contul indicat de tineri. „Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, existând indicii că aceştia sunt suspecţi şi de comiterea altor infracţiuni de acest gen“, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS