17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPersonalitatea săptămânii

Personalitatea săptămânii

Katharine Hepburn

Katharine Hepburn s-a născut pe 12 mai 1907, Hartford, Connecticut, S.U.A. A fost o actriță americană de teatru, televiziune și film, laureată a patru premii Oscar, la care se adaugă premiile Globul de Aur, Premiile Emmy sau César. A fost nominalizată de 12 ori la același premiu, cel al Academiei Americane. Hepburn este privită în general ca una dintre marile figuri ale istoriei filmului. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I într-un top al celor mai mari actori de film ai secolului XX.
Katharine Hepburn a jucat în nouă filme alături de actorul american Spencer Tracy, cu care a format un cuplu nemuritor pe ecran, dar cu care nu s-a putut căsători niciodată, Tracy fiind deja căsătorit, fiind în același timp devotat catolicismului.
Hepburn a fost una dintre puținele actrițe care a refuzat să dea interviuri sau să apară la diferite petreceri mondene din vremea sa.
S-a remarcat prin talentul actoricesc, frumusețe și dicțiunea specială, cu influențe de New England.
A jucat în numeroase piese de teatru și în peste 50 de filme între care se numără „Leopardul Suzanei“ (1938), „Poveste din Philadelphia“ (1940), „O poveste adevărată“ (1948), „Regina africană“ (1951), „Lungul drum al zilei către noapte“ (1962), „Ghici cine vine la cină (1967), „Leul în iarnă“ (1968), „Pe lacul auriu“ (1981), ultimele trei răsplătite cu Oscar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS