8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎCCJ: Judecătoarea Antonela Costache rămâne în arest preventiv

ÎCCJ: Judecătoarea Antonela Costache rămâne în arest preventiv

Judecătoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti, cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) rămâne în arest preventiv, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins o cerere de eliberare sub control judiciar, informează Agerpres.ro. Ieri, judecătoarea primise o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel Bucureşti, însă instanţa supremă a admis astăzi recursul DNA şi a hotărât ca Antonela Costache să rămână în arest.

Antonela Costache a fost arestată preventiv în luna martie, alături de o altă judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu. Potrivit DNA, judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, iar Antonela Costache de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost arestaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti; Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti şi soţia acestuia, Daniela Petre; Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu, fost Staicu. De asemenea, mai sunt inculpaţi Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Angela Cîrlan, Leon-Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS